Snart krypa ner i sängen :)

Godkväll :) Här hemma myser vi på just nu. Simon har somnat i Mattias famn, så han ska strax få lägga sig i spjälsängen. Man blir ju så trött när man är i farten. ;) Har varit och hälsat på nära och kära. Igår for vi och hälsade på min mormor och morfar. Där fikade vi och blev sedan bjudna på middag. Oj så glad Simon blev när mormor hade sina diskussioner med honom. Han verkar stormförtjust. ;) Efter det så for vi hem till hans mormor, morfar och mostrar. Där åt vi godis tills vi mådde illa och tittade på både tv och fotografier,  så mysigt :)

Idag har vi varit hemma hos Simons farmor och farbror. Även där åkte fotoalbumen fram. Jag blir tokig vad söt Mattias var som liten. :) Huga vilken fin blond liten pojk. Med ett charmigt leende och stora ögon. Hih! Min vackra Mattias ♥ Tycker om att titta på kort när han var liten. :) Vi åt middag där och fikade sedan god glass med chokladkross i ;) mmmm.

Nu blir det nog sängen snart för oss också. Mattias har tidigt pass och jag tänkte kliva upp samtidigt som honom och ha tvättstugan. Ett måste känns det som nu :) Gosa på en stund till nu och sedan kryper vi ner i sängen! Det ska bli skönt. Godnatt på er och sov så gott! :)


Väggordet som vi har skrivit ovanför Simons säng. ♥ :)
Det här kortet är taget innan förlossningen, sängen var inte bäddad ännu.



Bjuder även på en gravidbild. Vilken mysig tid det var,
att få bära omkring på Simon i magen. :) Saknar gomagen,
men det är ju så bra mycket bättre att ha honom i våra armar istället efter all längtan!



Dagens skönhetstips

En Söndag som denna tänkte jag bjuda er på ett av mina måbra tips. Jag tror nog att alla känner igen sig om jag nämner Söndagsångesten. ;) Hur bra man än trivs på sitt jobb så smyger den sig på efter en helg som har gått alldeles för fort. Jag själv som är hemma och är mammaledig har ju helg hela veckorna, men den här ångesten smyger sig på ändå eftersom att Mattias ska jobba imorgon. Det är så tråkigt när en mysig helg tillsammans plötsligt är över. Känner ni igen er? Då vill man ju passa på att njuta lite extra sista lediga dagen. 

Här brukar vi hälla upp ett skönt skumbad och bada tillsammans. Släckte ner och tända en massa ljus inne i badrummet. Otroligt vilken avkopplande effekt det har. Plötsligt så känns det som Lördagskväll igen och ångesten är som bortblåst. Prova så får ni se! Man mår bra ända in i själen! Ägna Söndagen tillsammans och åt saker som ni tycker om. Det som får er att må bra helt enkelt!



Oväntat besök

Haha vilken morgon det blev, snacka om att man blev tvärpigg på stört. Jag och Simon sitter inne i vardagsrummet, han i babysittern och jag har precis satt mig en snabbis vid datorn efter att vi hållit till på soffan och bytt blöja och tagit på kläderna. Så plötsligt kommer katterna inspurtandes mot oss och halkar runt på golvet och ovanför huvudena på oss flygen någonting tvärs över rummet. Jag toksprang in till Matte, fick inte med mig Simon och SKREK i panik, hjälp! ta Simon! ta Simon! Matte springer nyvaken ut i bara kallingarna och får snabbt tag i babysittern utan att veta vad det är frågan om. När "saken" väl hade lugnat sig, och vi fått in katterna i sovrummet så såg vi ju vad det var. Han var ju inte alls nå "läskig" utan snarare himla gullig! Angående Simon så sitter han och ser helnöjd ut, han tyckte nog att mamma och pappa såg väldigt lustiga och roliga ut ♥ Katterna däremot ser fortfarande väldigt fundersamma ut och undrar vart den tagit vägen! Vi fick upp balkongdörren. Så efter att han suttit uppe på bokhyllan en stund så flög den ut och satte sig i trädet utanför. :)


Någon som vet om det här är en talgoxe eller blåmes?


Lördag

Goddagens Sköna Lördag! :) Nu ligger älsklings killarna mina i badet. Hör hur det plaskar där inne. Man går in dit på egen risk märkte jag, för Simon sprattlar så vattnet stänker. Hihi han ser helnöjd ut. Vi ska ta och göra iordning oss nu och fara iväg. Idag tänkte vi hälsa på nära och kära ♥


Kram på er

Trevlig helg!

Nu har vi det fint här hemma inför helgen. Allt är nedsläckt förutom små lampor och tända ljus. Mattias är hemma vilken minut som helst. Tror jag ska fixa någon bra film till ikväll. Simon sover fortfarande han, en mycket trött liten pojk just nu, huga :) ♥ Trevlig helg på er!

Kör på en söt svart rosett i håret ikväll.


Birsta och pussat på Matte

Idag har vi haft en lång och mysig dag i Birsta jag och Simon. Alla hans små strumpor är urvuxna, så nya och större handlade vi idag. Gröna blev det, jag har fått dille på grönt, det är ju så fint! Köpte även en tröja och ett par vantar åt honom. Ett måste nu när kylan har börjat komma! Sedan for vi och hälsade på Matte på jobbet i verkstaden för att pussa lite på honom. Simon blev jätte glad av att se pappa och när kollegorna kom och skulle titta på honom så satte han igång och snacka. Han pratade pratade och pratade. Ögonen glittrade på honom, så glad var han. Gokillen! ♥

Nu när vi kom hem var han helt slut. Han har precis ätit och somnade nu med bröstet i munnen. Så jag smög upp och låter honom sova vidare. Ska plocka lite här hemma och tända massa ljus så får vi mysa sedan. Snart slutar ju Matte älsklingen! :) Så skönt att han har helg nu.


Den här söta tröjan har han nu i nästa storlek,
så den ska han få växa i :) Supersöt.


Simons namnsdag

Fick nyss ett sms från Simons farmor där hon
grattade honom på namnsdagen, hur kunde jag missa det?
Grattis älskade skatt på din namnsdag! ♥ Pussar i massor.




Dagens Skönhetstips

Men vad tråkiga ni är! :) Endast nio stycken hade "tid" att skriva en kort kommentar till mig. Ni är ju ändå upp mot 60 läsare här! Blev dock väldigt glad av de ord jag fick av er som skrev. Tusen tack! Tänker lyssna på er, bland annat Tommys värmande ord, att skrivandet faktiskt får mig att må bra vilket borde vara prio ett. Så är det ju, jag älskar att få skriva av mig ibland både i blogg och böcker för mitt välbefinnande. Jag går ofta tillbaka i bloggen och läser också, roligt att ha kvar. Tycker ändå ni kan bli bättre på att lämna små kommentarer ibland? För att få veta vad ni vill läsa om här. :P

Nu har jag fixat en ny kategori till höger, Skönhetstips. Tänkte försöka lägga ut mina skönhets- och må bra tips där om det är till något intresse för er? :) Så jag inviger den rubriken idag. Dagens skönhetstips kommer här.



Garnier
För er läsare som tycker om att återfukta och rengöra er hy med ansiktsvatten på morgon eller kväll så vill jag tipsa er om den här, Garnier Nordic Essentials Toner. Efter att du har tvättat bort eventuellt smink så badda en bumullstuss med vattnet och fukta ansikte/hals. Tar bort orenligheter och ger en klar och strålande hy. Innehåller vindruveextrakt och vitamin B5. Jag brukar tvätta ansiktet med det här innan jag lägger mig på kvällen. Det får mig att känna mig fräsch och huden får en fin lyster efter en dag med smink. Jag får aldrig några finnar, kommer inte ihåg sist jag hade en, men jag tycker ändå det kan vara skönt att fukta och ta hand om huden. Även om man inte har några direkta problem med den så kan det vara skönt att ta hand om sig själv!






Varför blogga?

Jag känner att jag har tappat lusten totalt för att blogga. Tror att det beror mycket på att jag har så pass många läsare, men jag har inte den blekaste aning om vilka ni är? Vad är vitsen med att sitta och skriva om sitt liv, öppna upp sig för så många utan att veta vilka ni är som läser. Gör ett nytt försök att få er att skriva en rad till mig så kanske lusten kommer tillbaka. Jag tänker inte köra den typiska frågestunden, utan slänger istället ut en fråga till er läsare. Hoppas att ni inte är lika anonyma som sist med tanke på vad jag delar med mig till er nästan varje dag. Ska stänga ner nu och fortsätta en myig kväll tillsammans med mina killar. Här har vi nu tänt ljus och strax åker godispåsen fram. Godkväll!



Varför tycker du om att läsa min blogg?



En Söt Överraskning

I Fredags när älsklingen äntligen kom hem från jobbet och gjorde helg så överraskade han mig med jätte fina vita rosor och god choklad. I rosorna fanns ett litet kort med fina ord som rörde mig väldigt mycket. Han är så gullig min fina Mattias.

Tänk att en kram från dig kan få mig så knäsvag! Mattias, jag älskar dig så enormt mycket. Hittar inte ord för det. Du är världens bästa man! Jag är så lycklig och glad för att jag får vara med dig. ♥ Simon och du äger mitt hjärta!



Mysmorgon

Här har jag och Simon mysmorgon tillsammans. Pappa har åkt på jobbet och Simon har precis fått mat. Nu sitter han i babysittern och myser i pyjamasen. Han ligger och småpratar med nallebjörnarna. hihi :) Vi har legat i sängen och läst en bok som handlade om en liten apa och en sköldpadda. Han låg och tittade på de fina bilderna. Jag tycker att det är jätte viktigt att läsa böcker för de små. Gosigt är det ju också ♥

Som sagt så ligger han i babysittern bredvid mig nu. Jag ska ta och fika lite. Har dukat fram här på tvbordet och tänt lite ljus. Härlig start på denna sköna Tisdag. :) Idag är vi utvilade också. Simon hoppade över nattmålet även denna natt. Och hör och häpna, han har dessutom sovit i sin säng hela natten. Ända till kl 6 imorse när pappa åkte på jobbet. Då klev vi upp och åt. :) Då var man Simon sjuk kan jag lova! Han är så duktig gograbben våran. Men ska jag vara ärlig så är det himla mysigt när han kommer över till våran säng på natten och sover mellan oss. Tycker dock det är bra att han kan sova en hel natt i sin säng också. :) Ska ta och fika lite nu så ska vi fortsätta gosa sedan. Kanske titta på en film? (: Vi får se. Ha en underbar dag!


Sova hela natten

På tal om bröstmjölk. Inatt hoppade Simon över nattmålet och sov hela natten utan att äta. :)
Han kom dock över till oss vid kl tre och somnade om mellan oss. Gosigt! Sedan sov vi ända till kl 7, då vad han hungrig minsann! (:

Här gråter vi inte för spilld mjölk.

Stackars lilla barn, mamma har på tok för mycket bröstmjölk. Han fick bröstet för en stund sedan och började klunka, hann knappt med att andas. Så jag drog ut det och får se världen strålar från bröset. Det fanns ingen hejd. Fick springa och hämta en djuptallrik samtidigt som jag försökte fånga upp det mesta med handen. Fick sitta med tallriken under mig samtidigt som Simon fick nöja sig med nappen en stund. Han kände sig bra lurad med den tror jag och ville inte ha. ihihih kom ingen mjölk där inte :) Jag lovar er, jag hade kunnat fyllt den där tallriken om jag hade velat. Det enda som krävdes var att sitta och titta på :P eller lägga handen uppe på bröset lite lätt. Vem behöver bröstpump egentligen haha? :) Sedan gick det lite bättre för honom att äta i alla fall. Nu ligger han bredvid mig och har fått en envis hicka. Han drack nog lite för fort där ett tag. Mammas lillgubben då... Kanske man skulle ta och börja sälja lite mjölk till sjukhuset? De små förtidigt födda behöver ju istället för att jag ska hålla på och kasta bort mängder titt som tätt. :) Ska lägga mig bredvid Simon nu, han ligger och pratar med mig för fullt. (: Ha det!




Simon för ungefär två månader sedan. Det är så gosigt när han gör så här.
Spottar ut bröstet, lägger sig till rätta och slänger upp en arm över bröstet och somnar gott.
Då är man bra mätt och belåten ♥

En plumsig Simon ♥


Vi båda sitter och mår gott :)

Nu sitter jag och äter i köket samtidigt som jag en snabbis kikar in med bärbara. :) Simon sitter i babysittern på bordet bredvid mig. Vi lyssnar på radion och småpratar. Det är härligt att vara med i köket när det skramlar och donas. Han ser ut att toknjuta medan han kikar in de färgglada nallarna. Emellanåt sparkar han med benen, precis som att han vill plocka ner dem. :) Så fort mamma har ätit upp ska han också få lite mat i magen. Sedan tänkte vi bege oss ut i höst stormarna på en lång barnvagnspromenad. Det är inte varmt ute längre så nu har vi bäddat skönt med åkpåsen i vagnen, så nu är det varmt och gosigt där. Ett under om vi inte blåser bort i alla fall. Vilket väder. :) Vi vill ändå ha lite frisk luft nu innan vi fortsätter att dona på här hemma. :) Tänkte damsuga och torka golven sedan så vi får mysa sedan när pappa kommer hem från jobbet!

 

Ha en underbar och blåsig Torsdag ni också!

 

 

Simon just nu där han sitter i babysittern bredvid mig. Våran lilla sötnos! ♥


Vila

Vaknade med en snorig liten kille imorse, förskylningen verkar ha tagit om. :( Nu har vi droppat bröstmjölk i näsan. Tänk vad det är bra till mycket. :) Idag blir vi bara hemma med mycket vila och gos! Lillskatten våran då!♥ Tänk om jag ändå kunde ta förskylningen istället för dig... Har bäddat skönt med täcke och kuddar i soffan, så nu har han somnat gott, bröstmjölken gjorde underverk. Jag ska krypa ner bredvid honom och gosa ner mig jag också. Titta på lite tv och kanske somna till lite. :)

Barnvagnsprommis

Det blev en låång barnvagnspromenad tillsmmans med Carola och Annelie. :) Carolas lilla Ellie var också med som är två månader äldre än Simon. Oj vilka stora ögon Simon fick när han såg den söta lilla flickan. Sedan fick han ett stor leende på läpparna, han kunde inte slita blicken från henne. Ångrar att jag inte drog fram kameran. :D Henne måste vi ju träffa mer. :) Jag tror Simon håller med mig. Hihi ♥ Nu har Pappa kommit hem från jobbet, så lillskatten myser med honom i soffan nu. Mina fina killar. Ikväll blir det nog ett skönt bad både för mig och Simon. Gos (:



Ha en trevlig kväll ni också kära läsare. Kram

Blöjlös

I hela två timmar sov jag och lillskatten. Välbehövligt för båda två skulle jag tro :) Nu ligger han här och mår supergott utan blöja, helt nakenfis. Det är toppenskönt det ;) Vi ska ta och klä på oss och ta en långpromenad med barnvagnen i det härligt höstiga vädret. Solen skiner fint därute :) Så nu ska vi amma lite och sedan ta och få lite frisk luft. Oj nu har Simon kissat i handduken som han ligger i. Hihi. ♥ Vad härligt. Hör hur det skvalar. Ska tvätta av honom och dra på han blöja och kläder nu, sedan blir det mat och vagnen!

 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Vi tidigare idag innan vi sov middag. :)


Puss


Röntgen

Nu är vi hemkomna från sjukhuset. Lillhjärtat vårat har varit på röntgen. Han har tydligen fått vattenbrock. Vilket betyder att han har fått lite vätska från magen till pungen, det sluter inte riktigt tätt än. Väldigt förenklad förklaring. Det är tydligen väldigt vanligt hos bebisar, helt ofarligt och kommer troligast gå bort av sig själv. Äntligen kan mamma och pappa slappna av. Har varit så oroliga. Läkaren sa att "inte behöver man göra något åt ett så här friskt barn." :) Simon var så nöjd så där han låg bredvid läkaren. Han tittade på honom med stora ögon och storlog emellanåt.  Läkaren kunde inte hålla sig från skratt och sa att han var ett riktigt litet charmtroll. Jag hörde sedan hur han sa det till personalen utanför när det var klart och jag höll på att klä på Simon. Så en sköterska kom in rusande och ville kika på charmtrollet. Hihi Mammas och pappas lilla Charmtroll, det är han ju ♥

Här busar Simon med pappa innan han for på jobbet för en stund sedan.


Pappa är bra rolig han ;)

Nu har vi myst i soffan en stund. Simon har tvärslocknat bredvid mig.
Jag ska lägga mig bredvid jag också och gosa med honom och somna en stund jag med. :)




Dopklänningen

Håller på att sy upp Simons dopklänning, passar på nu medan han sover middag inne på storsängen. :) Jag ska även sy på ett blått band. Det är samma klännng som jag och mina syskon hade. Så det rosa bandet har åkt bort och ett blått ska dit. Imorgon ska Simon döpas här i Sköns kyrka tillsammans med min syster Cim. Jag tycker att det är så sött att de ska döpas tillsammans ♥ Ska gå och fortsätta nu :) Hejs.





Mammas kärlek

 

Jag älskar dig Simon. Mammas lilla skatt ♥


(Hihi, undra vad Simon fick syn på här? ;))

Trötter?

Mysigt att ligga i spjälsängen och titta på pingu ovanför.


Nybadade

På tal om mysig morgon så har vi fortsatt hela förmiddagen i samma stil. Ioförsig så har vi mysiga dagar varje dag, men idag stannar vi hemma. Vi är ju nästan alltid i farten vi ;) hihi. Nu har jag och Simon precis kommit upp ur ett skönt bad. Vi kan äntligen bada tillsammans nu när jag har slutat blött. Så bra mycket mysigare än med baljan. :) Så nu ligger Simon i babygymmet, nybadad och nedbäddad. Han har somnat gott. Jag la hans lilla spöket laban täcke över så det blev som en liten koja. Ser jätte skönt ut där inne ;) hihi. Nu ska jag ta och plocka lite gran här medan han sover, Matte kommer hem vilken minut som helst. Längtar! :)



Mysigt med amningen

Här har jag och Simon gosmorgon. ♥ Han ligger i babysittern och är så nöjd så i sina myskläder. Han tittar på de färgglada nallebjörnarna som hänger framför honom. Tvn står på i bakgrunden. Jag sitter i Mattias morgonrock och funderar på att göra en god cappuccino. Strax ska vi lägga oss och amma och mysa. Vad jag älskar amningsstunderna♥. Dom ska man ta till vara på, det är ju så gosigt! Är så glad att amningen har fungerat från första stund. En matglad pojk är han. :) Amma det ska jag göra in i det längsta. Är nog bra för honom också, eftersom att både jag och Mattias har lite små allergier för oss. Amningen medför ju en hel del kroppskontakt och närhet också. Det gillar vi. :)


Simon hittade till bröstet på en gång barnmorskan la honom på mitt bröst. ♥


Frukost med grabbarna

Började denna morgon med att jag och Simon tog bilen bort till mormor för att hämta upp henne. Då bar det av in till birsta vid halv 10 där vi mötte upp Mattias och brorsan på deras fikarast. Vi åt en mysig frukostbuffe tillsammans alla 5. Simon fick också mat, men han fick nöja sig med bröstmjölk han, gott ;) Sedan drog grabbarna tillbaka till jobbet och jag, Simon och mamma tog en sväng på ikea och i Birsta.

Idag hade jag spenderarbyxorna på mig. Ett nytt duschdraperi, en lampa till hallen, spyhandukar och hakklappar till Simon, två fina kartonger. (Måste ju lägga undan storlek 50 nu och en del i stlk 56). Köpte även en jätte fin plysch dräkt till Simon. SÅ söööt!

Nu har vi det skönt framför tvn, jag och mina grabbar. Det är snart dags för amning. Sedan måste det bli ett bad för Simon innan pyjamasen åker på och det blir sängdags. :) Då sover han nog gott sedan. ♥




Den här fina plysch dräkten fick följa med hem till Simons garderob idag. :) Lindex bebiskläder är helt underbara. Hur mjuka som helst, vilket jag tycker att bebiskläder ska vara. Jätte fina färger har de på kläderna också. :)

Den här söta pyjamasen fick Simon sist vi var på Lindex.
Supersöt och jätte härlig färg. Köpte den i storlek 68, så den får han växa i. :)


Myndig

Idag fyller min syster Gina 18 år! Hurra för stora tjejen. Fast trots att tiden har gått så fasligt fort så kommer hon ändå alltid att vara min lilla Gina. ♥ Kan inte förstå att hon fyller myndig idag. Hua!

Nu har Simon tagot på sig sin rosa lilla pikétröja dagen till ära ;) hihi. Vi ska gå ut och gå med barnvagnen en sväng nu bort till mormor hans. Vi tänkte hjälpa till med smörgåstårtan som vi ska fika med släkten ikväll. :)



Grattis på din stora dag Gina. Jag älskar dig! ♥

Fika på stan

Nu håller Mattias på att bada Simon. Det ser så härligt ut. :) Sedan ska jag och Simon ta bilen in till stan och möta upp finaste vännen Sheryl. Strosa på stan och ta en fika någonstanns. Det blir mysigt ♥ Så roligt att man får träffa henne allt oftare nu. :) Så nu måste man passa på när hon är i Sundsvall igen!

Här myser Simon i Sheryls famn sist vi sågs :)



En dag med Tindra

Idag tog jag och Simon en härlig höstpromenad bort till bror. Där hämtade vi upp vår lilla prinsessa Tindra :) Gick och lekte i en lekpark och sedan gick vi hem till oss och gosade. Såg på film och myste med täcke och kuddar i soffan. Sedan tog vi en promenad tillbaka hem till henne. :) Tog en kopp kaffe där, lekte lite kurragömma med Tindra och sedan gick jag och Simon hem igen.

Nu har Matte äntligen kommit hem från jobbet. :) Han håller på att laga god middag nu, mmm vad gott det luktar här! Simon ligger hel nöjd i babygymmet nu och pratar på. Sötnosen! :) Ikväll blir det en lugn och skön Fredagskväll för oss. ♥

En stolt kusin hjälper till att dra vagnen ♥

Simon ligger och tittat på Pingu :)

Klätterfia (:


RSS 2.0