Feber på gång?

Nu har jag krypit ner under täcket och fick precis sällskap av älskade lilla Simon bredvid mig här i storsängen. ♥ Nu verkar även jag ha åkt på sjukan. Huvudvärk, halsont och feberkänslor i kroppen. Vi får väl se hur natten blir. Är kanske dum som inte tagit någon ipreen? men jag plågar mig alltid in i det sista i hopp om att slippa ta. Men det slutar alltid lika dant. Att man får så ont att man inte kan röra huvudet alls och måste ta den där tabletten ändå... att man aldrig lär sig. För övrigt har jag lite smått panik över mitt hår som är tovigare än svinto just nu. :S Får ta tag i det imorgon istället för nu ids jag bara inte. 
 
Godnatt bloggen. ♥
 
 
 

Denna oro man konstant bär som förälder

Tittar väl in och säger hej från sjukstugan här hemma. :) Igår kväll packade vi ändå in oss i bilen hela familjen och hälsade på pojkarnas farmor istället. Åt kinamat, drack kaffe, skruvade ihop en skänk och bara tog det lugnt.
 
Prinsarna bygger Alfons Åberg puzzel tillsammans.
Eller... jag tror nog att Ellan var mer ute efter att sabotera... ;)
 
Elias ligger och spanar in farmor. Kvällsmys innan vi packade
ihop oss och for hem. Trötta skatter somnade gott i bilen. ♥
 
Igår natt förberedde nog både jag och Mattias oss på en jobbig vaken natt med två små sjuklingar. Täpta näsor och jobbig hosta. Men till vår stora förvåning sov både Simon och Elias hela natten!? Vilket inte ens händer när de är friska och krya. Natten bestod varken av stök, tuttinstoppning eller amning, och upp på det fick vi sova ända till halv 8. Minns inte senast vi fått en sån bra natt hela familjen! Välbehövligt. :) Inatt var det dock lite stök igen... Simon har sovit hela natten men Elias var febrig och ville gärna ligga tätt intill och amma. Till slut fick han en Alvedonsupp och somnade gott. Med sin lilla bebiskudde under huvudet... Inbillade mig att det blev lite bättre i näsan av den. Och han sover alltid mycket bättre med kudden. La mig och läste på om 7 månaders bebis och kudde då jag är nojig över att använda den. Brukar alltid vara där och dra bort den när han somnat annars.
 
Man ska aldrig lägga sig och googla så där på natten i alla fall. Fick upp massor om plötslig spädbarnsdöd och hemska berättelser. Även om chanserna är mycket mycket mindre nu när Elias är över 6 månader så verkar det ändå kunna inträffa, så oron är ju inte alls helt borta, även om den minskat en aning... Kudden åkte hur som helst bort och Elias somnade om igen utan den. Tycker det är lite jobbigt och svårt det där när han sover så skönt på kudden. Ni som brukar kika in här, Har ni egna barn? När tycker ni att man kan börja med en liten platt kudde igen? Kommer inte ihåg när Simon började med det... :S  Varken Simon eller Elias har haft kudde första tiden trots att det nu för tiden rekomenderas i början för huvudets form. Istället har de sovit lite halvt på sidan utan kudde och vi har försökt variera åt vilket håll de legat åt. Det har gått jätte bra! Ska i alla fall vänta med kudde om nätterna då han gärna sover på magen... En sak är i alla fall säker, är det inte PSD man är orolig över så kommer det ALLTID att vara nått annat. Men så är det väl när man har sitt hjärta springandes utanför kroppen.Ofta tröstar jag mig med att med små barn är det också små bekymmer trots allt. Och nu när både prinsarna är över 6 månader är ju den värsta tiden över för såna hemskheter. Men vänta ni bara när Elias är 15 och Simon är 18. Då kan vi nog snacka orolig mamma... ;)
 
Aja det tar vi då. :) Nu ska jag fortsätta röja upp lite här hemma. Elias sover middag och Simon tittar på Mulle Meck. Idag blir vi bara inomhus för att vila och ta det lugnt. Hörs kanske senare. (:

Sjukstuga

Godkväll bloggen! :) Ikväll skulle vi egentligen gå på bio med Simon och se på flygplan men istället blev det sjukstuga här hemma... två förkylda små skatter. Stackars små vad besvärligt det blir när smånäsorna är täppta och hostan är jobbig! Istället fick vi främmande av grabbarnas farmor och gammelmormor en stund och sedan fick det bli mys under filten. Har ätit lite godis och tittar på Peter Pan med en trött Simon liggandes i soffan med benen i mitt knä. Mysigt! Elias ligger nerbäddad på en hög kudde under sig och har precis somnat för natten. Blir lite bättre i näsan när han får ligga lite mer upprätt... men inatt kommer jag inte våga ha den när vi alla sover då så små inte ens ska sova med bebiskudde. Så vi får väl se hur mycket sova det blir inatt. Önskar att jag som mamma skulle kunna ta det besvärliga och jobbiga istället. ♥
 
Maten har blivit sen hela dagen av någon anledning, på helt fel tider, så nu ska vi mysa ner oss och äta fläskfile, strips, sallad och beasås. Det får vara en sån tokig dag idag, mysigt har vi i alla fall! (: Hoppas att ni också får en fin kväll vad ni än gör! ♥ 
 

Tacos

Nu har Mattias äntligen gjort helg.
Fredagsmys med älsklingsgrabbarna mina. ♥
 
 

Fredag

Vid 2 tiden började alla nattaktiviteterna som vi har för oss nu för tiden. Sedan var jag upp kl 3, kl 4, kl 5 och kl halv 7. Halv 8 tyckte Simon att det var dags att kliva upp, så det var bara till att hasa sig upp och ta upp en pigg och leendes liten Elias från spjälsängen. Hur i hela friden kunde han vara så pigg?? :D Han som inte har sovit inatt... Börjar känna mig tärd nu då varje natt ser ut så här för tillfället. Börjar bli lur på om det är tänderna som spökar för honom. Inte alls omöjligt. Håller tummarna för att det snart vänder och blir en sova hela natten period istället. Skulle behövas. :)
 
Ska ändå inte klaga, för vi kan ju styra upp dagarna precis hur vi vill. Var ju ute på vift igår med fikadejt, handling och lek. Så idag fick det bli en lugn och skön dag här hemma. Tittat på nya favoriten här hemma med Simon, Lotta flyttar hemifrån. Nostalgi för en annan! :D Sedan blev det en massa lego bygge och småplock här hemma. Bara strosat på hela dagen. Så skönt! :) Ellan däremot har röjt gärnet här på golvet. :D Han är verkligen precis överallt och ingenstanns på samma gång just nu. Allt ska upptäckas, kännas och smakas på. Sedan kan det bara tvärvända på två sekunder och han blir trötter. Som att trycka på en knapp. (: Underbart ändå när det är fart på de små, friskhetstecken!
 
Nu sover i alla fall Ellan andra luren för idag och Simon har krupit upp i soffan framför barnkanalen. Ska ta och plocka det allra sista nu i väntan på att Mattias kommer hem från jobbet så vi får ha fint och mysa till kvällen. Har planerat tacos och någon bra film så kväller fortsätter i samma lugn! :) Nu är helgen mer än välkomen känner jag. Vad skönt det ska bli att vara ledig hela familjen tillsammans.♥
 
 

Söndagkväll

Men bbbrrrrr... hade nog förträngt vad kallt det blir här hemma framåt hösten. Frusen ikväll... Dags att skruva igång elementen tror jag. ^^ Har dragit på mig en av Mattes t-shirtar och stoppat kallfötterna under täcket. Mini har somnat om igen efter lite kvällsamning och Simon sover sedan flera timmar tillbaka. Ikväll somnade han medan han låg och höll om mig. Mysigt så jag nästan inte ville kliva upp sedan. Precis vad jag behövde ikväll. ♥ Nu blir det sängen för mig och älsklingen också. Imorgon ringer ju klockan för Matte igen. Godnatt!

Finbesök och kvällsshopping

Idag har vi haft en skön hemmadag jag och grabbarna. Sedan kom älskade Elin och spontanbesökte oss ikväll. Så himla roligt och småprinsarna blev helnöjda.  ♥
 
Elgiganten hade kvällsöppet ikväll också så nu har vi äntligen tagit tag i köp av diskmaskin. (: 1 år med handdisk, fattar inte varför vi väntat så länge med att införskaffa en. Men så är det ju med mycket. Man tänker att man ska göra men blir det av? Neee. Nu kommer det gå undan att röja upp efter maten här hemma. Äntligen! (: Den diskmaskinen som vi ville ha fanns dock inte hemma, så de skulle beställa hem en till oss. Det var nog bara bra för våran del att det kommer dröja en stund, för insättning av diskmaskinen kommer innebära att vi måste riva och göra om i köket. Är väl därför vi dragit på att skaffa en antar jag. :) Men vi är ju ändå renoveringstagen nu så det är väl bara att fortsätta och köra på. (; Kommer bli så bra!
 
Ska ta och krypa ner nu så man är pigg när småfolket vaknar imorgonbitti. Då väntar Ikeafulle och shopping med mamma och kanske syster. (:
Godnatt!
 
 
 
 
 

Höstpyssel

Igår var jag ut med grabbarna på en promenad i det härligt höstiga vädret ner till skogen och havet. Det är ju nästan så man inte vill gå in nu när luften är så frisk... Vi fick med oss mormor och Walle också. :) Vi ploppade sten i havet och gick på jakt efter vackra ting att ta hem och pyssla med. Höstlöv, pinnar, bark, stenar, rönnbär, sommarens sista blommor m.m. Så nu har vi lite roligt att greja med. (: Nu till morgonen har Simon limmat hösten och ska hänga upp den på sitt rum. Jag blir så himla glad och alldeles varm av alla fina färger! ♥
 
 
 

Ensam mamma söker

Här sitter jag med en god kopp cappuccino och ett fånigt leende på mina läppar framför ensam mamma söker. (: Kommer på mig själv rätt vad det är. Men det är ju så gulligt. Och vissa så pinsamma..... 

Regnig Måndag

Ikväll smattrar regnet mot rutorna. Jag älskar verkligen regniga kvällar. Så himla mysigt att strosa på här hemma då! Nu har pojkarna precis tagit varsit kvällsbad och krypit ner under sina täcken. ♥ Har pussat dem godnatt och viskat fina saker till dem som varje kväll. Tycker det är så mysigt med alla kvällsrutinerna innan läggdags. Nu har jag tänt ljus och landat i soffan. Det har minsann varit fart på mig idag. Fått mycket fix gjort här hemma som jag länge tänkt att jag ska göra men som bara aldrig blir av. :) Hunnat med storstädning också av hela hemmet så nu får vi sätta oss och bara mysa jag och älsklingen. ♥ Klockan 9 är det Ensam mamma söker också. Det ska jag se. :) Ikväll är ju mammorna i sundsvall och hämtar killar. (:
  Trevlig kväll på er!    

Godmorgon! (:

Allt bra med er? Här hemma är man utvilad och pigg. Kröp ner under täcket halv 10 igår och har sovit ända till nu! Somnade visserligen inte på en gång men det händer nästan aldrig att jag kommer i säng före 12 då både jag och Matte är nattmänniskor. Och bra har jag väl kanske inte sovit inatt heller. :D Varit upp och stoppat in tutten kanske 5 gånger, försökt sova ner simon som vaknade vid 4 och ammat Elias. Ett tag låg jag i Simons säng som en ostkrok och därefter låg vi alla fyra i storsängen och trängdes. Haha det är kärlek det. :) man får ju ligga nära grabbarna i alla fall, så jag klagar inte! Men bara av att se att klockan var lite när jag la mig igår och att den inte stod på 7 när det var dags att kliva upp gör så otroligt mycket! Så jag känner mig piggelin ändå.  Man är nog inte så bortskämd längre tror jag. (: Har tänkt på det, undra vart man får alla krafter ifrån som småbarnsförälder egentligen?
 
Aja nu ska jag ta och småplocka lite här hemma medan Ellan leker på golvet och har bolibompa på i bakgrunden. Simon sover fortfarande han. Dukar fram frukosten när han vaknar. (: Vi blir nog hemma idag när vädret är så grått och blåsigt. Just ja... tänkte ju tipsa er andra bloggare om en sida också! Från en sak till en annan. Har länge sökt ett sätt att få ut bloggen i pappersform och har tidigare suttit och klistrat in i word och skrivit ut (Både fult och jobbigt!) Hittade en jätte bra sida häromdagen där ni kan göra om era bloggar till en bok. Hur roligt är inte det då? :D Och därmed tycker jag att bloggandet blev mycket mer meningsfullt. För jag tror inte att blogg.se kommer finas kvar för evigt och vad är det då för mening om alla dessa texter man lagt ner tid på kommer försvinna? Då kan det ju vara roligt att ha sparat alla minnen. Kika in på http://www.bloggtillbok.se om ni vill. Tycker det var en roligt grej och väldigt lättsamt och behändigt. (: Tipsar i alla fall. Tror jag ska prova göra en av de inlägg som jag absolut vill ha kvar. (: Så kan jag ju tycka till om det sedan.
 
Nej ni, nu ska jag ta och städa lite. Ha en bra dag! ♥
 
 
 

Söndag

Godkväll bloggen. (: Nu har vi precis kommit hem hela familjen efter en busig lekdag på drakborgen. ♥ Tog en sväng in till stan efteråt också medan småskatterna våra sov en sen nap i baksätet en stund. Slagna hjältar. (: Vi fortsätter kvällen med mys. Latmiddag framför tvn. ;)
 
 
 

Höstmys

Oj nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade här.  (: Har inte slutat blogga bara haft fullt upp med en massa mysigheter med familjen. ♥ Och nu när det är full fart på båda småherrarna här hemma har man ju inte lika mycket tid över. :) Elias kryper riktigt fort nu, ställer sig upp mot alla möbler och utforskar varenda vrå här hemma. Så nu kan man inte släppa honom med blicken många sekunder. Får nog kanske köra en bildbomb från veckan. Idag har vi i alla fall varit ute på vift ett tag. Mötte bla upp pappa i Birsta på lunchen och efter det tog jag med mig prinsarna på toys r us. Simon köpte en häftig polisbil som kan öppna både motor, bagage och dörrar. Och så låter den ju såklart. :) Elias fick stapelringar som lyser och spelar musik när man trär på dem.
 
Nu har jag i alla fall landat med en kopp Cappuccino och tända ljus. Har hunnat med en hel del ikväll. Handlat, bytt gardiner i köksfönstren och börjat göra lite höstfint ute på balkongen. Får fortsätta imorgon. (: Förutom alla de snygga kläder som affärerna får in och att svart natthimmel nu pryds av tusentals stjärnor måste väl ändå detta hemmapyssel med lycktor och mörkare färger vara det allra mysigaste med hösten. Nu känner jag ärligt att jag är redo att släppa den underbara sommar som varit. ♥ Myspys!  Nu ska jag smyga in och lägga mig med Simon en stund som har vaknat. Sedan blir det soffan med älsklingen tills att sängen kallar. Ha en fin kväll! 
 
 

RSS 2.0