Täta sammandragningar

Nu känns det att det börjar närma sig. Igår kväll hade jag kanske 30 sammandragningar, tappade räkningen totalt. Vissa var det bara någon minut emellan. Hela magen krampade ihop sig och blev sten hård. Så ofta som igår har jag inte haft förut. :) De gör ju i alla fall inte ont, så det är inte dags än, men magen är i full träning inför förlossningen nu. Vad faschinerad jag är... tänk hur kroppen fungerar egentligen. Antar att det kan vara ett tecken på att man ska vila också, så idag blir det till att försöka ta det lugnt. Ska göra allt i min egna takt.

Nu ska jag göra mig klar och sedan fara iväg på jobbet. Önskar er alla en fin och härlig dag. Kram på er!

 


Sommar middag och bebisförberedelser :)

Nu kom jag och Matte precis hem. Vi har varit och ätit en somrig middag hos hans mamma tillsammans med brorsorna. Höll på att skratta ihjäl mig när drickan for i backen, har aldrig sett nått liknande. Kan säga att vi blev fulla av coca cola. hihi ;) Den slutade aldrig spruta heller. Tusen tack för god mat iaf!

Innan vi for dit så var vi och handlade ett skötbord, äntligen har vi allt av de stora och dyra grejerna. Nu är det bara små saker kvar att införskaffa. :) Det blev ett vitt badkars skötbord. Det kommer bli så bra. Nu har Matte och jag tagit ner hyllorna i sovrummet också som satt ovanför spjälsängen. Det är spacklat och klart och ska strax målas. Vi ska göra ett väggord ovanför spjälsängen också. Kom fram till att det är nog mycket roligare att ha gjort det själv. Så nu ska vi gå an med penseln där inne. Så får vi se vad det blir. :) Roligt!

Vi ska bara luska ut vad det ska stå först, någonting sött såklart :) Vi funderar även på att ha en sänghimmel. Den här nedanför är hur fin som helst. Så kanske något liknande? :) Roligt med alla dessa förebredelser!

Bild lånad från google.




Angående midsommar förresten så blev det Berga såklart tillsammans med älsklingen och släkten. Bilder kommer inom kort! Tack alla för en mysig helg och för all god mat!





Läsar fråga

Madelene om Sovit hemma ♥:
Vad jobbar du med?:)


Svar: Just nu jobbar jag heltid som kolloledare på ett sommarkollo för barn mellan 6-13 år. Det är en verksamhet som Kfum/kfuk håller i. Vi håller till i ett stort gammalt hus, där det sker massvis med aktiviteter för barnen. Där har jag jobbat varenda sommar nu i fyra år och det är super roligt! Bättre jobb om sommrarna finns nog inte för mig. Annars så har jag vikarierat på olika förskolor i 3½ år. Nu väntar dock en lång mamma ledighet efter kollot. Endast 2½ vecka kvar. :) Studerar på sidan om också till förskollärare i H-sand, men nu har jag tagit studieuppehåll ett år för att ta tag i studierna igen efter mamma ledigheten. Det känns helt rätt :) Vill ta till vara på bebistiden så mycket som jag bara kan. :) Den kommer trots allt inte tillbaka igen.

Så nu ska jag kämpa på i 2½ vecka till trots svullna fötter och tung mage, för sedan blir det till att vila och invänta förlossningen som sker strax därpå och smala krafter till den. :)






Sommar där utanför

Åh! Det är klarblå himmel där utanför, inte ett moln och strålande sol, ändå är klockan inte alls så mycket ännu. Idag blir det sommarklänning för att få lite färg om ben och axlar känner jag. :) Vilken härligt dag! Nu ska jag sminika mig lite och fara på jobbet. Ha det gott!


Idag bjuder jag på en lite äldre bild. Sommaren 08.

Skötbord köpes

Nu har vi köpt allt till bebis utom ett skötbord. Tänkte höra om någon av er läsare råkar ha ett praktiskt skötbord till badkar undan stoppat som ni kan tänka er att sälja? :) Vi har inte hittat nått i affärerna och vill gärna ha det i badrummet. Skönt att kunna ha tillgång till vatten bredvid :) Skriv gärna om ni har något skötbord att sälja :)

Nu ska vi hoppa i säng, imorgon väntar jobb så klockan ringer tidigt. Godnatt! :)


Vad praktiskt med barkars skötbord :)

Ett stort grattis till Farfar! ♥

Tänk, i Fredags gick vi in i vecka 35. Endast fem veckor kvar till den beräknade förlossningen. Är så otroligt förväntansfull. Bebis kan ju dock få för sig att komma när som helst nu. :) man vet aldrig. Ska tvätta väskan nu i veckan så vi kan packa inför BB så att vi har den redo och klar den dagen som det är dags. Vi måste fundera ut vad det är vi behöver ha med oss. Blöjor, bebiskläder m.m. Vi får väl packa eftersom vi kommer på. :) Bjuder på lite bilder på bebismagen från idag.

Vecka 35

 

 


 

 

Nu ska jag och älsklingen slå in presenter och fara på kalas. Min älskade Farfar fyller år idag så vi ska dit och fira honom och äta middag. Grattis farfar på din stora dag! Hoppas att den blir jätte fin. Jag älskar dig. ♥


 


Sovit hemma ♥

Godmorgon. *Gäsp*

Oj vad jag skulle vilja lägga mig en timma till, bara en. :) Igår jobbade man 14 timmar, 7-21. Är hur glad som helst i alla fall att jag har snälla arbetskamrater som låter mig sova hemma på övernattningarna. Det är guld värt. Jag hade inte pallat en natt där på liggunderlag och höggravid. :D Nej ni, nu är det en ny fin dag vilket betyder nya friska tag. Nu ska jag få i mig lite god frukost och göra mig färdig. Sedan ska jag åka tillbaka till jobbet och göra frukost åt barnen och väcka dem. Undra hur? Grytlocken kanske? ;) Lagomt omtyckt man lär bli då, tror ni inte? Spelar ioförsig ingen roll om jag tänker efter. Snart är det ju helg och nästa vecka kommer det nya barn! :)



Ha en jätte fin regnig dag hurrni! :) Kram


Hicka

Oj vad det hickar i magen, det gör det nästan varje dag nu. Igår när vi badade hoppade hela magen också. :) Bebben sväljer för mycket fostervatten antagligen. Huga, lillskatten vår! ♥ Rörelserna har blivit så mycket starkare nu också, nästan så man kan ta tag i lillfoten. Hihi ;) Tänk när man äntligen ska få pussa på små tårna.

 

Bild från i Fredags, skolavslutningen. Vecka 34 :)

 

Lång arbetsdag blev det idag och sedan har man varit i Kovlan hos Sara, så nu är det skönt att få krypa upp i soffan med Matte och bara vara! Ska fixa någonting gott att äta också tror jag. Godnatt! :)



Skumbad

Nu blir det ett skönt skumbad för mig och älsklingen,
sedan en gosig kväll framför tvn skulle jag tro innan det blir sängen. Godnatt! :)

Berga

Sitter och tittar på bilder på kameran nu, dags för framkallning snart känner jag. :) Förra Söndagen var jag och Matte till sommarstugan för att dona lite. Mormor, morfar, Andreas med familj och Kiwi var också där, sedan kom Gina och Nicke efter ett tag. :) Det blev gräsklippning (Brorsan tog med sig åkgräsklipparen.), lite krattning, och korvgrillning. Hur mysigt som helst. Jag håller med morfar, Berga är den bästa och finaste platsen på jorden! (; Det blir fler vänder dit snart. Längtar! Bjuder på några bilder från den dagen. :)

 

"Godnatt och Goddag" som jag sa när jag var liten ;P

Fasters små älsklingar :) Alwin, Tindra och Linus!

Mysigt att grilla korv, tänk att all mat blir så mycket godare utomhus. :)


Kollomöte

Godmorgon! :)

Sovmorgon blev det inte denna morgon, men vad gör väl det. Solen skiner ju för fullt utanför. Synd att det är storm bara :P Snart ska jag fara iväg till Petersvik och träffa gänget. Vi som ska hålla i kollot iår ska ha ett litet lunchmöte tillsammans och planera de kommande veckorna lite. :) Är superglad för att det blir samma gäng som förra året, vi hade ju super roligt med barnen! Så imorgon börjar jag jobba heltid som kolloledare igen 4 veckor framåt. Tack för att jag kan stå på mina fötter nu också, det blev jobb, det trodde jag aldrig där ett tag! :) Härligt! Det här hör ju sommaren till numera. ;) Ska ta och fixa iordning mig nu och få i mig en lätt frukost. Ha det fint bloggläsare. =)




Kyrkan

Så är man redo att åka till kyrkan. Sommarklänning och med blommor i håret. Glad sommar på er allihopa! ;)



Idag går vi in i vecka 34 ;)


Har fått i mig en sån här goding också, bra start på en solig och skön dag! :)


Skolavslutning

Godmorgon bloggen! :)

Är alldeles nyvaken nu och ska ta en lång och härlig dusch tänkte jag, eller kanske ett bad? ;) Idag blir det skolavslutning i kyrkan och titta på Cimmen. Åh så mysigt, nu är sommaren äntligen här! Bra kämpat till både Cim och Gina! ♥ :)



Sommardag

Började dagen med en god och sommrig frukost tillsammans med älsklingen :)


Sedan for han på jobbet och jag kilade bort till mammi. Där har vi legat och solat idag. :)


Och ätit massa gott. ;) Mycket jordgubbar idag så då går väl kanske järnvärdet upp. ;)


Nu har Sara precis varit här ett tag och älsklingen har kommit hem från jobbet. Så nu strosar vi bara på här hemma och myser. Ska sätta igång med en sen men god middag nu. ;) Det blir en lugn kväll.




Och ja just de, lite uppdatering. Angående fötterna mina så känns det en aning bättre nu. Fortfarande svullen, men de känns inte vrickade längre. Wonderful! Gör nog susen med lite vila och stödstrumpor emellanåt. :) 

Förlossningen, ctg, blodtryckfall och en välmående Bebis :)

Som sagt så hade jag en tid hos barnmorskan igår. Mamma följde med som sällskap ♥ (Tack så mycket, vad roligt!:)) Det hela slutade i alla fall med att vi hamnade inne på förlossningen och jag låg i förlossningssängen. Hehe! :) Så nu har man fått provligga den och sett sig omkring. Där tog i alla fall en barnmorska hand om mig och satte CTG. Där kunde hon se bebisens puls, min puls och sammandragningarna. Med den på satt jag i en timma för att de skulle se hur bebisen mådde.

Det hela började rätt dramatiskt. Barnmorskan satte fast plupparna och banden på min mage och han bara lämna rummet så blir jag kritvit i ansiktet och började frysa. Det stack i armarna och jag blev iskall och svetten rann i pannan och på magen. Mådde så fruktansvärt illa och sa till mamma att det kom från magen. Antingen skullle jag spy eller svimma där och då. Mamma fick tag på en spypåse och försökte hitta larmknappen mitt i all stress. Jag spydde och mamma sprang ut i korridoren och fick tag på en barnmorska. Så kom hon in och höjde upp mig en aning. Antagligen så hade hon lagt mig för platt så allt tröck på min stora kroppspulsåder. Usch vilken otäck känsla, det blev ett blodtrycksfall. Hon tyckte också att jag hade en konstig färg i ansiktet så hon försvann iväg och hämtade en sockerdricka till mig. :)

När allt kändes bättre lämnade hon mig och mamma där inne igen. Vi hade fullt upp med att titta på skärmen, på alla mina sammandragningar och på bebbens hjärtljud. Det var full fart i magen, så till slut började bebis sparka på ploppparna på min mage så det blev ibland bara ett streck där på hjärtljuden och nollställde sammandragningarna. Hihi, busunge! :) Det bara sprakade i apparaten när den höll på att sparka där inne. 

Enligt läkaren så mår bebis jätte bra där inne och mina svullnade fötter är inget tecken på havandeskapsförgiftning som tur är. Så nu kan man vara lugn. Sammandragningar får jag titt som tätt vilket betyder att den tränar sig inför förlossningen. Vad det känns nära nu. :) Vi fick veta att bebis även var fixerad nu också, så den har lagt sig tillrätta med huvudet nedåt i väntan på att komma ut. Bebis puls låg på 144 i medel, men den pendlade upp och ned under den här timmen vilket är ett tecken på att den mår bra. Pulsen var ända upp till 160 nått vissa gånger, när det var som mest med aktivitet i magen. :) hihi. Något förhöjt blodtryck hade jag men det var ändå inom ramen för att vara bra, så de skulle hålla lite extra koll på mig när det gällde det. 

Så nu är det vila och stödstrumpor som gäller för att se om det blir bättre. Måste erkänna att strumporna hjälper att få ner svullnaden, nu kan jag i alla fall gå. :) Det allra viktigaste är ändå att bebis mår bra sen struntar jag i resten. :) Det är det viktigaste för oss! Och tänk, snart ligger jag där i sängen igen med Matte vid min sida. Vad vi längtar efter att få hålla om dig bebis!


Bild lånad. Så här såg det ut när de satte CTG på mig. :)

Nej ni, nu ska jag kila bort till mamma. Det blir nog en heldag ute i solen, vilket underbart väder det är där ute! Kanske man kan få lite färg. :) Ha en skön och solig dag alla bloggläsare!


BM imorgon

Mina fötter mår inte alls bra. Kan inte gå på dem, känns som de ska gå av. Mattias får hjälpa mig när jag måste på toa. Annars är jag strandsatt här i soffan. Har hur som hellst fått tid kl halv 10 hos en barnmorska på sjukhuset imorgon. De vill kolla blodtrycket, äggvita i urinet m.m. för att vara på den säkra sidan.

Struntar i om det gör ont, bara det inte är farligt för Bebben. Det är viktigast. Skönt att det är full fart i magen nu. För övrigt är det väl inte helt fy skam att vara strandsatt i soffan, så länge jag får ligga här nära Mattias, för att se det hela från den ljusa sidan. :) Säger Godnatt nu i alla fall och ska väl kanske slänga upp benen på min hög med kuddar igen.

Natti!

Vätska i ben och fötter

Blev sjukskriven hela veckan från jobbet eftersom att mina fötter har svullnat upp och jag inte kan gå riktigt. Hade aldrig kunnat jobba nu, för där sitter man ju inte still många minuter. Igår kväll hade jag inga fotknölar kvar utan det var bara tjocka vrister. Har försökt att sova med benen högt inatt på en hög med kuddar men det hjälpte ju knappast. Imorse när jag klev upp kändes det som att det rann i benen ner till fötterna och det började toksticka. Det hör väl till graviditeten, men knepigt att jag inte kan stödja mig på dem då det känns som att jag har fetvrickat båda fötterna.

Sitter och väntar på att barnmorskan min ska ringa upp mig så jag får veta ifall jag bör komma in och ta prover. Har hört att det inte är att leka med trots att det är vanligt att få vätska i kroppen. Kanske jag kan få vätskedrivande i alla fall så jag kan gå åtminstonde. Huvudsaken bebis mår bra i alla fall sen får det göra så ont det bara vill. Tur att det är full fart i magen, blir så glad för alla rörelser! :)

Ikväll är det studiebesök på BB, hur nu det ska gå när jag knappt kan gå från sovrummet till köket. :) Ska lägga mig på soffan nu med benen högt och hoppas på att det ska kännas lite bättre tills dess. För det ska bli så roligt att få komma dit och kika lite och lyssna på vad de har att säga angående förlossningen. :) Längtar. Mamma och Gina ska också följa med dit. :)

Ska hur som helst lyssna på kroppen nu och vila den här veckan så kanske man är fit for fight igen tills på måndag då jag börjar jobba heltid på kollot. :)

Cruising

Nu ska älsklingen och jag fixa iordning oss för sedan bär det av in till Cruisingen. ;)
Hoppas att ni också får en fin kväll gott folk! Kram


Donar :)

Goddag bloggen. :) Här är man uppe med tuppen och har varit i full fart hela förmiddagen. Bakat Stockholmskaka som vi ska frysa in. Alltid bra att ha när man får oväntat besök. Håller även på att tvätta alla bebiskläderna. Har dock mycket kvar, men en början i alla fall. ;) Perfekt väder ute idag för att hänga ut tvätten i solen. Åh vad den kommer dofta gott nu. Rent och fräscht som viks in i byrålådorna sedan.

För övrigt så har jag sommarkänslor i hela kroppen. Äntligen :) Solen skiner, balkongdörren står öppen, doftar gott av tvätten. Upp på det står det någon dåre med bilen utanför och poppar hög musik. haha ;) Nej ni, nu ska jag gå och pussa lite på Matte så får vi se vad som hittas på idag. Sköt om er! 

Nybakat :)

En del av bebis kläder. :)
Tummen upp för att äntligen kunna torka tvätt ute!


Skön Fredag!

Idag har jag och mamma♥ haft en skön och mysig strosingdag på stan. Vi har tittat på massa bebiskläder och saker. Hittade två vita omlottsbodysar, ett par vita mjuka linnebyxor och en söt liten mössa. Behöver mer av de minsta storlekarna nu, men det här fick bli i styorlek 56. Lär nog bli lite för stort i början och något att växa i, men vi kan alltid vika upp. Storlek 50 har de ju inte så himla länge. Så det här blir perfekt att ha nu i sommar.

Tusen tack mamma för en underbar dag :)

 

 

Har handlat hem parfymfritt tvätt och sköljmedel också så vi kan tvätta upp alla bebiskläderna och filtarna. Så blir det till att vika in i byrån sedan. Snart måste vi ju börja packa BB väskan också så den står redo och klar. :)

 

Nu ska jag fortsätta att njuta av den sköna och lediga fredagskvällen tillsammans med älsklingen min. :)


Vecka 33

Idag går vi in i vecka 33 vilket innebär att det endast är 7 veckor kvar till vår beräknade förlossning. Den dagen är ingenting som jag oroar mig över utan ser snarare fram emot det. Hur ont det än må göra så litar jag fullt på barnmorskorna. Och det bästa av allt. Jag har ju Mattias vid min sida som stöttar mig, då kan jag klara allt. :) För han gör mig så otroligt trygg. ♥

Vi har inte direkt planerat förlossningen än och det lär vi nog inte göra skulle jag tro. Det är så svårt att veta hur det kommer vara, det kan man aldrig föreställa sig tror jag. Så jag vill nog ta det som det kommer och ha denna positiva inställning till det hela. När det kommer till bedövning så vill jag hellst bara ha lustgas, det är de enda jag vet och är säker på. :) Sen vill jag inte ha någon annan bedövning. Men skulle tro att man säkert är öppen för alla förslag när man väl ligger där. :) Vi får väl se. Antingen så går det bra eller så skriker jag efter ryggmärgsbedövning! ;D

Just ja! I Tisdags när vi var till barnmorskan så såg allt bra ut. Bebis låg strax över kurvan, så den växer som den ska. Den verkar också ha vänt på sig och lagt sig till rätta med huvudet nedåt nu. Det roligaste av allt är såklart att lyssna på hjärtat. 136 slag var det den här gången, fortfarande låga då med andra ord. Magen började gå i vågor när vår bm kände på den. Undra om det är en liten busunge där inne? ;)





Sista skoldagen

Godmorgon! Här sitter jag och försöker vakna till... Har precis fått på mig kläderna och så, ska väl få på mig lite smink på det också. Ska faktiskt bli härligt att få kila ut i solen nu och fara iväg med Sara till H-sand. Vilket väder och ändå är klockan bara strax efter 6! :) Nu ska vi upp och redovisa B-uppsatserna och ha opponering. Förstå, sista skoldagen!!! Wonderful ;) Ha en trevlig dag allihopa!



Barnmorskan och bio idag

Äntligen är B-uppsatsen inskickad och klar. Det var det sista för den här terminen och före min mamma ledighet. Så nu kommer det dröja ett år innan nästa gång. Nu kan man äntligen få fokusera på endast jobbet innan förlossningen. :) På tal om mamma ledighet så inväntar jag nu att älsklingen ska sluta jobbet. För när han kommer hem vid 1 så bär det av in till barnmorskan för oss. Prover ska tas och sedan lyssna på bebbens hjärta igen. :) Längtar!

Den här bilden är från tidigare i graviditeten.
Tänk vad magen har växt sedan dess.



Sen lite senare idag ska jag möta upp Sheryl på stan. Vi ska gå och strosa lite, för sedan blir det bio efter det. Sex and the city 2. Oj vad man har längtat, den är säkert utan tvekan grymt bra! Fab girls. Nu ska jag nog sätta mig på balkongen en stund och njuta av solen. Vattna blommorna där ute måste jag nog också göra. Solen värmer gott om dagarna där ute nu.


RSS 2.0