Grattis Cimmen!

Grattis älskade syster på 15 års dagen!
Hoppas att du får det jätte mysigt och njut nu så mycket du kan av DIN stora dag!
Jag och Mattias kommer snart och firar dig :) Jag älskar dig ♥ Massor av pussar och kramar.



Lördagsmys

Nu håller älsklingen på att laga god middag. Kött med strips m.m. Här är det Lördagsmys på högsta nivå. Jag går runt och plockar lite så vi kan mysa ner oss i soffan framför tvn sedan. Har bäddat rent och ska tända lite ljus här hemma. Ikväll blir det nog en film med chips och dipp. Gosigt :) Vi har faktiskt en film som vi inte sätt ännu som heter "A perfect getaway". Den verkar jätte bra och många har gett den bra kommentarer. Vi får väl se sedan vad vi tyckte om filmen. Kanske är något att rekomenderas, återstår att se.

Nej nu ska jag fortsätta att dona innan maten är färdig. Sköt om er!


Äntligen Helg

Godmorgon Härliga Lördag!

Idag myser vi på och tar vara på den sköna helgen. Har fixat en god frukost. Försökte peta i mig lite järn och vitaminer också för bebis skull. :) Trots att jag vet att den tar för sig av vad den behöver. Kanske jag blir lite piggare i alla fall. Det har varit en intensiv period så idag blir det till att varva ner. Wonderful ;)

Bläddrade lite i nya Se och hör som jag köpte igår också när jag var ute och gled i bilen alldeles ensam. ;) Måste säga att det var en speciell känsla att få hoppa in i bilen och fara på jobbet, och sedan kunna fara vart man ville. Var även ute och skjutsade mamma och pappa igår efter jobbet. Handlade lite presenter till Cimpan som fyller år imorgon! ♥

Nu ska jag fortsätta att mysa på här hemma och ta och fräscha till mig lite.
Ha en underbar dag alla fina läsare!






Nu åker övningskörningsskylten av!

Åååh idag fick jag körkortet i min hand, jag klarade det!

Det här var nog ett av de mest nervösaste ögonblicken i mitt liv måste jag säga, kände mig nästan sjuk ett tag. Tror att jag blev så nervös för att jag ville det här så mycket, ingenting fick gå fel. Det gjorde det inte heller, klarde både teori och uppkörning på första försöket. Var tvungen att skärpa till mig nu. Allt jobb har inte varit förjäves. :)

Efter att vi hade parkerat och stängt av bilen utanför vägverket så säger killen, "Ja men jag får väl säga grattis till ditt körkort då!". Jag frågade flera gånger om det var sant. Nervositeten släppte och man började nästan skaka när det var över. Snacka om koncentration. Nu kommer jag vara helt slut hela helgen känner jag, toktrött nu efteråt, det har varit så intensivt. Men nu är körkortet mitt! Äntligen.

Och Äntligen kan jag få skjutsa andra om det behövs, nu behöver inte jag alltid sitta bredvid och bli skjutsad. Det underlättar ju också att ha tait körkortet nu innan lilla bebisen våran kommer. Nu känns det så bra. Något tungt har släppt från mina axlar. Körkort, det är nog en milstolpe i livet, håller ni inte med mig? Kan inte förklara lyckan.

Jag vill i alla fall tacka både Mattias och min Mamma som har hjälpt mig fram till det här. Hade aldrig klarat det annars. Tänk vad ni har stått ut med mina tokerier framför ratten. Haha, tusen tusen tack! Ett tack till Ingela, min körskollärare också såklart...


Nu ska jag och älsklingen göra god middag och ha fredagsmys här hemma.
Njuter till max nu:) Ha en underbar kväll ni också! Kram

Dagen D

Kom igen nu Diana, sabba inte det här nu. Slappna av, skärp dig och var koncentrerad.
Han ska fan inte få sätta dit dig på något, du kan det här...

Hemma! <3

Så har man kommit hem från ytterligare en praktikdag.
Ska lägga mig i soffan nu med älsklingen och bara ta det lugnt och mysa en stund. ♥ *Njut*





Jag är lite nervös förresten, men det vore väl konstigt om jag inte var det antar jag. Jag kommer nog att vara på helspänn imorgon och på Fredag. Ska bli så skönt när det är över. Jag vill det här så otroligt mycket!
Skärpning nu Diana!


Vecka 18 ♥ Nu kan bebis höra :)

I vecka 18 är er bebis ca 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram, vikten har nästan ökats till det dubbla sedan förra veckan. Den hittills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

 

Det finns fortfarande plats i livmodern och bebisen kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag.

 

Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra! Allt eftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud. Barnet är känsligt för ljus och han eller hon kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Om magen utsätts för direkt ljus så kan bebisen vända ryggen till.

 

Nu griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

 

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

 

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

 

 

Bild tagen av Lennart Nilsson - Fostret i mammans mage.


Sköna Söndag

Så har man fått tvätten undanstökad till morgonen och fått kommit upp i tid på köpet. :) Ska ta och få i mig lite vitaminer och blutsaft tillsammans med en stadig frukost nu, sedan småplocka lite här hemma. Ska även ta och fortsätta med bebisfilten som jag håller på att sticka, har kommit rätt långt :) Kommer bli hur sött som helst! Mamma håller på att sticka en jätte söt bebismössa som hon snart är färdig med, Huga! :) Från tre månader var storleken så den blir alldeles lagom till hösten när kylan börjar smyga sig på! ;)

Ska fortsätta att mysa på här hemma nu och sedan blir det nog att jag och älsklingen drar ut en sväng :) Men ni får ha en faboulus Sunday alla söta läsare!



Lägger upp en Gavin Degraw låt också som är härligt att mysa på till. We belong together, så fin! Killen är grym och jag får lätt perioder som jag toklyssnar på honom. Hur bra som helst. Lyssna och njut ;)


Beautiful Saturday!

Åh vad mysigt det ser ut att vara ute idag, det virvlar snö ner från taken som glittrar som glitter i solen. Nu ska jag och älsklingen ta och få i oss en god frukost och sedan ska vi ut. :) ♥




Molly Sandén - Halleluja


Helg!

Äntligen är helgen här!

Tänk nu har jag avklarat den första veckan av min praktik. Måste säga att jag stortrivs där bland både barnen och personalen. Nästa vecka ska jag väl se till att börja med uppgifterna, nu när jag har kommit mig in. Jag ska observera ett barn under lärandemiljöer och sedan hålla ett föräldrasamtal med det barnets föräldrar, det blir ju intressant. Mitt första föräldrasamtal! Igår och idag har jag inte praktiserat dock, min handledare blev sjuk, så då frågade de andra mig om jag kunde gå in och vikariera istället. Money money money ;)

Nu ska det hur som helst bli himla härligt med helg, efterlängtat kan jag lugnt säga. Ska ta och plocka lite här hemma sedan ska "jag och bebis" ta och lägga oss i soffan och varva ner tills älsklingen kommer hem från jobbet. Längtar så efter honom nu! ♥

Jag önskar er i alla fall en riktigt skön och mysig helg, det ska jag se till att ha! ;) KRAM



Diana 100219 - V 17+3. Bjuder på en ibld idag,
känner att det har blivit dåligt med det på bloggen på senaste tiden.



Mattes special ;)

Igår kväll när jag och Mattias myste på här hemma så försvann han plötsligt iväg in till köket. Jag hörde hur han höll på att dona och stöka på där inne ett bra tag, så till slut frågade jag vad han gjorde? "Ingenting alls" svarade han då. :) Det dröjde bara någon minut så kommer han in med två sådana här fina och goda drinkar.


Varm choklad, med grädde, maschmallows, en chokladbit och med riven choklad över. Jag var bara tvungen att ta fram kameran, jätte fint gjord och hur gott som helst var det vill jag lova. ;) Så där satt vi i soffan med varsin lyxig varm choklad. Tusen tack älskling för alla de mysiga stunder tillsammans med dig som du ger mig! Jag njuter av varje sekund som jag är med dig.♥

 

Ni vet de där överraskningarna som är helt oväntade och som blir så himla uppskattade, dessa blir jag utan tvekan bortskämd med. Min söta älskling!♥



Skoteråkning och en vaken bebis i magen :)

Idag har jag och Älsklingen varit ute på Alnö och åkt skoter hos Larssons. Dom skaffade sig en ny igår, så vi for dit för att kika och prova den. Oj så mysigt det var att sitta bakom Mattias, varmt klädd och med solen i ansiktet. När jag satt på blev det dock finkörning, så vi var mest bara ute och gled eftersom Mattias ville vara försiktig med Bebisen vår i magen. ♥

På tal om bebisen så har jag äntligen fått känna de första rörelserna i magen! Vilken otroligt känsla att få känna att den rör sig där inne, det blir liksom en fladdrande känsla i magen min. Precis som att det är en lite fisk där inne, hihi. Igår kände jag flera gånger att den bökade på där inne, speciellt när jag och Matte var ute och övningskörde. Då var det ingen  tvekan om saken, det är vår älskade bebis som jag känner! Jag skulle så gärna vilja att Mattias också kunde få känna det, men han får nog vänta några veckor till. ;/ Nyss när jag satte mig vid datorn så kände jag sprattlet i magen igen, som jag har väntat hela dagen på det, just för tillfället så känner jag det med jämna mellanrum och så fort rörelserna försvinner så kan jag sitta hur länge som helst och bara vänta på att få känna det igen! ♥



Glad alla hjärtansdag!

Nu står köket åter i sköna färger och vårkänslor. Fick fina tulpaner av mamma med ett vitt och sött hjärta i, tusen tusen tack! :) Tänk att blommor kan göra en så glad, så fort man gå in i köket nu så blir man glad i själen. Ioförsig, en dag som denna är man ständigt glad. KOLLA UT! Underbart väder med skön sol. Idag måste man ju ta sig ut.

 

Jag önskar er alla en glad alla hjärtans dag och jag sänder massor av pussar och kramar till de som betyder allra allra mest för mig. Jag älskar er. ♥

 


Pancakes

Sitter och äter kall ugnspannkaka som blev över sedan igår tillsammans med glass ;) mmm.
Sedan bär det av in mot körskolan! Och förresten, det verkar ska bli sol idag ;) LOVELY!

Vecka 16

Magen växer som den ska och börjar faktiskt synas nu. Det är så otroligt mysigt, njuter av varje dag och bara väntar på den första sparken, det kan bli vilken dag som helst nu. ♥ Det kommer över mig mer och mer nu, jag har faktiskt en liten bebis i min magen som växer och utvecklas. Jag bär på ett underbart litet liv. Att jag och älsklingen var och lyssnade på lillhjärtat förra veckan var helt otroligt, man blev helt tagen och man är fortfarande helt berörd. Visste inte om man skulle börja grina där och då. Där inne finns ett litet litet hjärta som slår för fullt, och som vi då fick veta mår bra och trivs där inne. En otrolig lättnad för oss. Kan inte ens föreställa oss hur verkligt och fint det kommer vara på vårat första ultraljud. Det ser vi fram emot, att få se dig lilla bebis (:


♥ Jag älskar dig Mattias och jag är så glad att jag får dela något så här underbart och fint med dig! ♥

 


Blomaffären ♥

Godmorgon bloggen! ;)

Gud vad djupt jag sov när klockorna ringde imorse. Jag drömde att jag, mamma och Mattias var på mormor och morfars blomaffär. Mormor och morfar var ju naturligt också med i drömmen och jobbade där. Jag stod och sopade golvet där framför kassan och grejade med blommorna. Precis som man brukade få göra som liten när man ville hjälpa till. Snacka om nostalgi dröm. :)

Under hela tiden som den lokalen har stått tom nu har jag haft ideer på att öppna någonting eget där. Har gått förbi och önskedrömt. Kändes dock lite omöjligt iomed att jag pluggar just nu. Nu är det för sent hur som hellst. Sist när Mattias, jag, Gina och Tindra åkte förbi där i Måndags så såg jag att dom har öppnat något där. Damn :P Det där är ju våran lokal!!! :) mormor och morfars..... dom känslorna får jag :D fast det är ju kanske bra att det inte bara står tomt antar jag. Drömmen inatt var hur som hellst bra, en tripp tillbaka i tiden kan man lugnt säga :)

Nu ska jag i alla fall få i mig lite fika och dra in till stan. Tänkte sitta på körskolan i några timmar för att plugga teori. Sedan så måste jag även hämta ut skolbäckerna som äntligen har kommit med en viss försening. Ska börja läsa in mig lite nu inför måndag då kursen startar.

Jag önskar er en fin dag i alla fall! (:


Det blev en hemma dag idag! :)

Det var egentligen tänkt att jag skulle kliva upp tidigt idag och plugga för att sedan åka in på skolan och göra lite teori. Vaknade dock kl 9, började läsa och kände sedan att jag ville fortsätta plugga här hemma istället. Åker in imorgon istället för att sitta på skolan några timmar. Har läst ut körkortsboken nu och ska bara luska igenom den en gång till, gå igenom allt jag strukit under, lite repetition. Så snart är jag redo ;)

Nu har jag prcis tagit en dusch, fräschat till mig och tagit på mig sköna strumbyxor som inte sitter åt runt magen, åh så guld värt. Kommer nog att inhandla mer leggings och strumbyxor. Jeansen går helt bort nu känner jag, inte alls skönt för magen, och säkert inte heller så himla bra. Gummiband genom knapphålet fungerar inte så bra längre heller. Så idag blev det en svart klänning och strumpbyxor. ;) Nu ska jag sminka mig lite och äta en brakfrukost. Sedan när älsklingen kommer hem så blir det en god lunch också (:

Skulle också vilja tilllägga att jag tycker att det kan sluta snöa nu med en gång! Solen kan få titta fram också som igår. Håller ni inte med mig? :) Ska stänga datorn nu och pyssla på lite här hemma istället. Ta hand om er! ;)


Tummen upp för sköna strumbyxor och leggings!

V 16 ♥

Er Bebis

Fostret är nu en liten minibebis som ni skulle kunna hålla i er hand. Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.


Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.


Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen från denna vecka börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som ett grodyngel som sprattlar runt där inne och som kan liknas vid gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.


Mamma

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt vilket kan lätt göra dig anfådd.


För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.


Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.


Pappa

Känns det fortfarande overkligt? Barnmorskan kan höra hjärtljud och vid barnmorskebesöken kan ni få höra fostrets hjärtljud. Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.


Dona på!

Så var man hemkommen (; Lektionen gick bra och det går även frammåt med teorin som jag satte mig med efteråt. Nu har jag satt upp balkongdörren för att få in lite härlig och fräsch luft, solen skiner in genom fönstret och jag ska dra fram damsugen nu och sedan torka golven. Nu slutar älsklingen för dagen också ser jag, så jag ska dona på lite i väntan på att han kommer hem :)

Ha en underbart vårig och solig Måndag!

Vaken

Gooodmorning :)
Idag är vi uppe med tuppen i det här huset. Kvart i 6 åkte älsklingen på jobbet och jag ska själv strax fara in till staden för att få mig en körlektion på skolan. Jag sitter och knaprar i mig min rutin järnmacka med leverpastej och persilja på med svartvinbärssaft till. Mmm ;) plus att jag har ätit cornflakes med mjölk. Nu är jag proppmätt :P

Ska få på mig lite smink och få ut de förbaskade tovorna i håret. Så får ni alla ha en super dag! kram :)


Vårkänslor i hela kroppen!

Ja visst har man det, klev precis upp och möttes av stark sol i ansiktet när jag kollade ut på den droppande snön. Nu har nästan all snö smällt bort från balkongräcket! Åh vad jag längtar tills snön är borta där ute så man kan få börja dona och greja med blommor och utemöbler. :) Jag sitter här och riktigt leer och småmyser när jag skriver det. Längtar som tusan nu. Att vi har tulpaner på köksbordet gör inte saken precis värre. När man börjar handla hem tulpaner, då är våren snart här!!! Och oj så mycket det gör med blommor i hemmet. Jag blir så glad av denna färgklick på bordet (: Så jag välkommnar våren varm nu jag!

 


Njut

Önskar er alla en mysig Lördagskväll och bjuder på en skön låt. Kesha - Blind, åh vad bra hon är ;) Nu blir det till att mysa ner sig i soffan med pojken ♥, vi ska titta på Inglorious Basterds men ska ta och fixa lite chips och dipp först ;) mmm.



Dagens frukost (:

Ett gott försök att få i mig all den järn jag behöver just nu, jag hade tydligen lågt. En sådan här frukost om dagen tillsammans med blutsaft och en vitamintablett gör nog susen. Ska även peta i en massa broccoli m.m. till maten. Det blir nog super. Jag vägrar att stoppa i mig järntabletterna som sköterskan gav mig, jag har inte hört ett enda gott ord om dem. Troligast kommer jag bara få himla ont i magen. Ne, en macka med leverpastej och persilja på är nog en bra början i alla fall, och juice tillsammans med folsyretabletten kanske fångar upp järnet bättre. :) Hur som hellst är det skönt att veta att bebis tar för sig av det den behöver av mig. Det känns lugnande! Ne, nu ska jag nog gå och göra en till sån här macka, riktigt gott!



Ut på strosing

Goddagens kära läsare (;
Nu har jag och älsklingen precis ätit lunch tillsammans och nu har han farit iväg till jobbet. Ska ta disken nu och slänga på mig lite smink så ska jag och mamma åka iväg och shoppa lite gran. Ska passa på att njuta av de lediga dagar man fått nu innan allt bryter ut igen. Snart är det praktik igen på fem veckor. Tror dock att det blir skoj! Så idag njuter jag till max! Att det är början på helgen gör ju inte saken sämre heller ;) Ha en underbar dag och helg allihopa! kram


Pyssel med foton!

Har städat sovrummet nu, vi bäddade rent igår med nytvättade sängkläder, så nu doftar hela rummet av gott sköljmedel. Mmmm ;) Alltid lika härligt att bädda rent i sängen. Ska sätta mig där inne vid skrivbordet snart och fortsätta med fotoalbumet som jag börjat med. Åh det är så roligt att framkalla alla bilder och få lite ordning på allt i ett fint album. Jag sätter ett sånt stort värde på fotografier, det är ju så underbart att kunna få lägga sig ner och drömma sig tillbaka till alla de roliga minnena man sparat där i! Och fler kommer man att fylla på med ♥


Sommaren 09



Vilken fin upplevelse!

Idag har det varit en stor dag för mig och Älsklingen. Det är det ioförsig varenda dag, men idag var det en otroligt fin upplevelse och fler kommer det att bli! Det här är så stort och så obeskrivligt underbart! Jag älskar dig Mattias♥



RSS 2.0