Blondie

Hihi, Simon får världens gulligaste frisyr när han har legat och sovit.
Det har börjat bli så långt nu så det blir som ett litet strul där bak. ♥
Nu sover han gott i sin säng, imorgon blir det drakborgen för oss tillsammans med
Elisabet och hennes lille Lukas. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Matte
innan det blir sängen för oss också. Godnatt!



Film på Simon ♥

 

I do swear that I'll always be there. I'd give anything
and everything and I will always care. Through weakness
and strength, happiness and sorrow, for better, for worse,
I will love you with every beat of my heart. ♥


Underbart med Lördag

Idag har vi varit ute och handlat hela familjen. En massa roliga saker blev det att fixa med här hemma.:) Nu håller Matte på att laga god middag. Oxfilé ska vi äta, lyxa till det en Lördag som denna. Ska bli så gott! Jag ska plocka lite och tända massa ljus. Göra helg här hemma i väntan på att Simon ska vakna och vilja amma lite. Så ikväll blir det god mat och gos framför tvn. Vill även passa på att tacka alla er som lämnar fina kommentarer. Det är så himla roligt! Och jag ska följa ditt råd Marie och fortsätta lägga upp nya bilder på Simon. Förstår att det är roligt för er som är nära. Händer ju så mycket just nu och han lär sig något nytt varje dag. Nu ska jag inte prata på så mycket mer utan stänga ner och greja lite.

Önskar er alla en trevlig helg!


Tänker på mina älskade killar när jag lyssnar på den här. Så himla fin...
Simon och Mattias, jag älskar er så otroligt mycket, mer än allt annat på denna jord.
Det kommer jag alltid att göra. Är så lycklig över att få ha er nära mig. Ni kommer alltid att äga mitt hjärta. ♥





Grötfrukost

Kan säga att skenet bedrog imorse klockan fem. Tio minuter efter att jag skrivit bloggen så var Simon inte lika pigg längre. Han blev jätte trött och ledsen. Strax där efter så somnade han gott i min famn medan jag vaggade honom. Så då gick vi båda och la oss i sängen igen. Sov sedan tätt intill varandra, det är ju så mysigt att sova med honom i famnen.


Klev sedan upp klockan 7 istället. Då busade vi lite och sedan blev det frukost kl 9, gröt med banan smak. Det är gott det ;) Nu äter lillprinsen en hel portion gröt efter att ha ätit smakportioner ett bra tag. Har nu bytt ut amningen helt till gröt vid den här tiden på morgonen. Jag ska fortsätta amma morgon och kväll även när han börjat äta riktiga mål sedan är det tänkt. Innan han lägger sig och sedan runt 6-7 på morgonen.


Nu somnade han precis i sin säng och sover lite middag. Tvättstugan har vi nu till morgonen också. Vi har inga direkta planer för dagen utan vi gosar på här hemma hela lilla familjen i vanlig ordning. Vi får se vad som hittas på. :) Hoppas att ni också har en gosig lördag! Kramar

 


Simon tycker om att vara med i köket och sitta i sin hokus pokus stol.
Det blev att vi köpte en sån, för både jag och Matte hade en som barn själva. Nostalgi!

Smaskens med gröt! ♥

Vad jag älskar tulpaner, de är ju så fina!
Varje år den här tiden när jag börjar köpa hem dem så känner jag att
det går mot ljusare tider. Det ska bli så härligt med vår nu.

Liam gör oss sällskap vid bordet. Simon skrattar alltid när han ser katterna.

Nu slummrar älsklingen sött i sin säng tillsammans med stora nallen.
Undra vad han drömmer om? :)


Uppe före tuppen. (Mobilbloggar)

Godmorgon på er(: Klockan är fem på morgonen, Simon och jag har precis dragit igång dagen. Båda två är pigga, så det är full fart med lek här. Känner jag oss rätt så stupar vi dock ner i sängen igen om någon timma(; och sover tills det är dags för gröt. Ska fortsätta leka här nu. Ville mest säga hej eftersom att uppdateringen här inte är den bästa just nu. inte orkat suttit vid datorn. Önskar er i alla fall en underbar dag gott folk!

6 månader

Idag fyller vår goa lilla prins ♥ hela 6 månader. Grattis Simon! Tänk att det är ett halvår sedan du kom ut till oss och vi äntligen fick hålla om dig i våra armar. Tiden går verkligen fort... Jag njuter varje dag till fullo! Du är det absolut bästa som hänt mig, du är min lycka. ♥


(Mobilbloggar)

Godmorgon bloggen! (: Simon och jag ligger fortfarande kvar under täcket och gosar. (: Vi ska strax kliva upp och fixa iordning oss. Packa in vagnen i bilen och hämta upp Simons mormor och hans båda mostrar. Vi ska åka och äta frukost på ikea innan vi börjar en skön strosingdag i Birsta (; Ha en fab dag mina fina läsare! kramar

♥ Mammas älskade lilla hjärta ♥


Shutter Island

Igår kväll tittade vi på Shutter Island. Riktigt bra film måste jag säga, så bra att jag vill se den igen. Att Leonardo har huvudrollen gör inte saken sämre. :) På tal om Dicaprio så kan jag även tipsa er om att se hans andra nya film, Inception.


Äntligen helg

Nu har Simon♥ och jag precis varit och handlat lite. Han somnade gott i bilen nu på vägen hem, så han sitter fortfarande i bilstolen i hallen. Han ska få sova ett tag till innan det blir dags för mat. På tal om mat så har vi handlat hem tacos nu tills Matte♥ kommer hem från jobbet. Så ikväll blir det tacos mys, godis och film. Ska plocka här hemma nu. Göra helg och tända lite ljus! Ta hand om er mina fina läsare.



Kvällsgymnastik

Igår kväll så låg vi alla tre i storsängen länge och gosade tillsammans innan Simon skulle hoppa i sängen sin. Han var piggelin så han satte igång med lite kvällsgympa där i sängen i stället. ♥

 

♥ ♥ ♥


Lilla tuffing

Titta vilken jätte cool acdc t-shirt Matte har spanat in till Simon. Den fick följa med hem tillsammans med ett par mörka jeans. Visst är det cute? :D Mammas och pappas lilla tuffing. ♥



Svar på kommentarer

Anonym om Besök:
Hej
Undrar bara om ni börjat med smakportioner än?
Hur går det med att ge Simon Bricanyl ?
Hur är det med honom?
kramis


Svar: Hej :) Ja vi har faktiskt börjat med smakportioner. Simon har hunnat med både potatis, morötter och frukt. Idag har vi börjat ge smakportioner av gröt. Så det ska vi fortsätta med ett tag framöver nu och sedan öka lite smått. Måste ju vänja lillmagen sakta. Potatis kan jag säga var sådär, han ser riktigt äcklad ut. Morötter och frukt var mycket godare. :) Gröten imorse var inte fy skam den heller då det var banansmak. Yami ;) Till och med mamma tyckte den var god. Vi gör allting hemmalagat till honom med hjälp av mixern, känns bäst. Gröten dock är köpt då vi inte vågar ge havregrynsgröt än. Det har ju inte samma purekonsistens. Dessutom så var den här gröten skonsam mot magen. :)

Angående Bricanylen som Simon fick utskrivet av doktorn när han var förkyld har jag inte så mycket att säga om. Tycker inte att den hjälpte någonting mot självaste rosslet i bröstet.  Kan hända att den hjälpte Simon på själva andningsfronten, men inte vad jag upplevde. Så Bricanyl fick han inte många gånger. Nu är han väl snart så stor så han kan få hostmedicin istället om han skulle bli hostig igen. Kanske verkar bättre. Nu mår lillprinsen jätte bra. Pigg och glad, tycker att allt är intressant och roligt. Allt ska helst in i munnen också. Så nu när han tar sig fram själv så vill man hellst inte vända ryggen till många sekunder;) hihi.








Anna-Maria om Lördagsgos:
Hej Diana!

Känslan över att testa positivt och känslan när du håller ditt barn för första gången, tror jag aldrig att du glömmer. Anton blir snart 11 år och jag vet precis hur jag kände det. Även med Victor så klart.

Dessutom så kan du få veta att Anton och Victor ska få en lillasyster eller lillebror i juli.

Kram Anna-Maria

Svar: Nej jag kommer aldrig att glömma känslan, det absolut bästa som hänt mig i hela mitt liv. ♥ Mäktig känsla som kan få en att börja storgråta lyckotårar här och nu. :) Nej, men vad är det du säger, vad roligt!!! Grattis till er och lycka till med allt! Tänk vad många mysiga stunder som väntar
nu. ;)




julia om Svar på kommentar - Namnförslag:
ja det kan inte vara lätt det där, att av alla namn som finns måsta välja just ett som h*n kommer ha föralltid.. tur man får ha andranamn också om man skulle ha flera favoriter och svårt att bestämma sig! :) och gud va kul att ni valt just julia som tjejnamn! innan jag föddes så hade mamma och pappa redan valt att jag skulle heta rebecka, men när jag kom ut så såg jag ut som en liten julia, så det fick bli så :)

Svar: Jo det finns ju en hel del fina namn :) Det löser sig ändå när bebben äntligen kommer ut. Vi ville ändå inte ge namn medan han var i magen utan Simon fick heta "bebis" då. För det kan ju vara som för din mamma och pappa, att han eller hon inte alls ser ut att heta det man tänkt sig. :) Julia är jätte fint så det ska Simons framtida syster heta. Men vem vet, hon kanske lika gärna ser ut att heta något helt annat. Sånt som löser sig då. ;) Har du barn själv?



Anonym om Besök:
hej !
jag bara undrar vadför ni gifte er när du var gravid ? ville ni det ? eller var det så att ni hade planerat bröllop o sen fick du veta att du va gravid o så blev det som det blev ? :P kanske en konstig fråga ?
kramar nellie
Svar: Hihi, nejdå. Ingen fråga är dum. :) Vi ville det... Vi planerade bröllop efter att Simon flyttat in i min mage. Eftersom att både jag och Mattias verkligen ville gifta oss med varandra så såg vi ingen anledning till att vänta heller. Man ska leva i nuet tycker jag. Allt känns ju så rätt mellan oss och det har det gjort från dag ett. Tiden kändes perfekt och det kändes fint när Simon snart skulle komma till världen. Finns ingen finare kille än min Mattias (och Simon såklart) så jag har inte tvekat en sekund. Jag har aldrig varit så säker på vad jag vill någon gång som jag var den stunden då vi sa ja till varandra och gav våra löften. (Jo förresten, lika säker kände jag mig när vi skulle skaffa Simon såklart.) Jag är jätte glad och lycklig över att få bära ringen på fingret som ett tecken på vår kärlek. Är så glad att ha Mattias i mitt liv och är så otroligt rädd om honom! ♥

"Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today" - James Dean


Besök

Nu har min älskade farmor och farfar precis varit här och druckit kaffe. ♥ Dom hade gobulla med sig, mmm. ;) Mattias jobbar över en stund idag och fixar med bilen min. Han sa att han höll på med en överraskning... Vad spännande! :) Gud vad nyfiken jag är. Ska lägga mig på golvet nu och busa med Simon. Gosa en massa med honom innan han ska få sova middag en stund. Även ikväll blir det gos här hemma. Jag har fixat en film som verkar jätte bra. Ska städa lite här innan söter kommer hem så får vi bara slappa ikväll alla tre. ♥ Ha en fin kväll!

 

Håller på att plocka bort julgranen idag, den står kvar en stund
till med bara belysningen, vill inte ta bort! Det är ju så mysigt.
Den får stå kvar tills imorgon.

Simon ligger och busar nu på golvet på en skön pläd.
Ska lägga mig där jag också. ♥


Dagens


Idag kör jag på den nya sköna tröjan, marinblå med vita ränder och knappar på axeln.
Till det ett par slitna jeans.

Backstreet boys nya låt är ju hur fin som helst.

 


Filmkväll

Kikar in en snabbis och säger godkväll. :) Nu ska jag, Matte och Cim se på film. Här har vi en skön Onsdagskväll, väldigt slappt. Simon sover men ska få mat lite senare ikväll innan det blir sängen för natten. Får se när han vaknar och vill göra oss sällskap i soffan. Ska stänga ner nu,  tända lite ljus och mysa ner mig mellan Cim och Matte i soffan. Ha en trevlig kväll!

 


Just ja...  Jag och Simon var på shopping tillsammans med
mamma och Cim förut, vi fick med oss en hel del hem, alltid roligt! ;)

 

Söta Spetstrosor

Fick en mysig halsduk av mamma! Tusen tack :)
Cim hade sgat åt mamma att köpa en sån åt mig för hon tyckte
att jag skulle ha en. Hihi gullunge!

Pyjamas till lilleman :) En star wars pyjamas dessutom, jätte tuff!

En gosig tröja till mig själv. Cim har en lika dan, jag blev helt kär i den!


Svar på kommentar - Namnförslag

Julia om Lördaggsos:
Tro det eller ej men jag kom faktiskt på en till fråga!
Vad hade ni som namnförslag till Simon innan han kom? Visste ni att det var en kille eller hade ni tjejnamn också? :)



Tack vad roligt! :) Vi visste inte om det skulle bli en tjej eller en kille, vi tog aldrig reda på det. Det var jätte spännande att inte veta, att få spekulera tillsammans med Matte vem det kunde vara där inne. Jag hade ju en så kallad typisk "pojkmage". Jag hade alltså mest bara en mage fram (en väldigt stor). Men såg man mig bakifrån så syndes det inte att jag var gravid förrän jag vände mig om. Så där funderade vi på om det kunde vara en kille? Vi jämförde även hans hjärtljud också för där sägs det att de ska kunna gå att se om det är pojk eller flickljud. Vi tror inte på det, men roligt att jämföra ändå när vi ändå höll på att spekulera. Känslan på förlossningen när Simon kom ut till oss var otroligt fin då Matte äntligen fick titta vad det blev. Kommer aldrig glömma ögonblicket då han sa att det blev en liten kille!

Eftersom att vi inte visste om det låg en pojke eller flicka i min mage så pratatde jag och Mattias både pojk och flicknamn. Vi hade endel namn på pojksidan som vi funderade över, Alexander, Christoffer, Simon m.m. Vi ville inte bestämma oss i förväg utan se honom först. När han kom ut till oss blev det Simon, för han ser helt enkelt ut som en söt liten Simon och det är ett jätte fint namn tycker vi. :) Den dagen Simon får en syster så ska hon faktiskt heta Julia, hihi. Lika som dig. Det namnet hade jag och Mattias bestämmt oss för, blir det en flicka kommer hon heta Julia, det är så himla fint och det tycker vi båda två!

Sedan att Simon heter Jakob i andranamn har också en liten historia bakom sig. Under tiden då Simon låg i min mage så sa min mormor hela tiden att hon trodde att det skulle bli en liten "lillJakob". Just för att hon trodde på att det var en pojke. Tror ni inte att Simon föds 6 minuter i 12 på natten på Jakobsdagen. Den dagen då Jakob har namnsdag. Det var lite roligt. Mormor måste vara synsk. Så då blev det självklart att han skulle heta det i andranamn. Så nu i Oktober döptes vår älskade lilla son till Simon Jakob Hansson. ♥


(Mobilbloggar)

Nu står Simon i krypställning här bredvid mig, färdig för att ge sig iväg. Han måste bara komma på hur i allsin dar man flyttar händer och knän samtidigt. Så än så länge står han och gungar fram och tillbaka på samma ställe:) Det dröjer nog inte många dagar innan han börjar krypa nu. Vad han är duktig lillskatten! Stolt mamma :) Så snart blir det full fart och upptäcksfärd här hemma. Då får mamma och pappa det dom gör ;)

Lördagsgos

Vad skönt med Lördagskväll. Vi är hemma och gosar, nu ligger jag och Simon på sängen och leker. Vi bläddrar i nya nummret av vi föräldrar. Simon spanar in den glada bebisen på framsidan medan han mumsar på sin goda tutte. :) Sötnosen. Tänkte mest bara kika in och säga godkväll. Nu ska vi fortsätta läsa tidningen och mysa innan det blir sängen för prinsen. Ikväll ska jag och Matte göra grönsaker med dipp, mmmm ;) Kanske fixa någon bra film. Vi får se. Slappt blir det hur som helst. ♥


 



SVAR PÅ KOMMENTARER



Julia
om - Bebislyckan:

Har fått svar på alla mina frågor, tack så mycket för det! =) Och jag måste bara säga att
ni är hur söta som helst du och Mattias, så jag är inte förvånad över att ni har en jättevacker son :) All lycka till er! Kram

Svar: Åh tusen tack fina du! Dina ord värmde och gjorde min dag! Människor som du förgyller. Önskar även dig all lycka. Kramar i massor!




MammaTessan
om - Bebislyckan:
Va fint! Det är så stort sånt där. Jag tror (hoppas) aldrig jag kommer glömma när man först fick reda på att jag faktisk var gravid, var på ultraljud första gången (jag fick gå 3 ggr), förlossningen och första gången man fick se sitt lilla underverk.
Minnen för livet.

Svar: Ja :) du som själv har barn vet ju precis vad jag pratar om. De små är mirakel och det bästa som kan hända en människa! Vet att man aldrig glömmer dessa ögonblick, eller som du säger, det blir minnen för livet! Kramar


Dagens bravader

Nu är Simon badad ooch jag har precis duschat. Ska ge honom mat nu och sedan tar vi vagnen hem till Gottarp och hans tjej för lite fika. Emma och Therese ska också dit, vad roligt att träffa dem, det var ett bra tag sedan nu! Inte setts sen i sommras ju! Vi skulle tydligen äta tårta idag också, mmmmmm ;) Ha en super fin dag alla läsare!



Kör en dagens när jag ändå är igång här. :)





Jeans: Vero moda
Linne: Gina tricot
Vit virkad tröja: Vero
moda



Rosa T-shirt:
kapp Ahl
Byxor med elefanter: Vet ej, har han fått av mormor
o co. :)




Svar på kommentar. - Bebislyckan

Julia om Smakportioner:
Hej! =)
Skulle inte du kunna berätta hur det var när du(ni) fick reda på att du var gravid, vad var din första tanke? var allt planerat? gjorde du ett test? hur kändes det?
Kram /Julia




Hej Julia! Så roligt att du kommmer med lite roliga frågor. Det tycker jag om för då får jag chansen att skriva om sånt som ni läsare tycker är roligt att läsa om. Så det är klart att jag kan berätta. :)

Ja, lillskatten våran var planerad och så otroligt efterlängtad! När jag och Mattias träffades så kände vi bra på en gång att vi var rätt för varandra. Jag tror numera på kärlek vid första ögonkastet, för det hände oss. Hittar man rätt så känns det vill jag lova. :) Så ganska tidigt i förhållandet så låg vi och pratade om drömmar och framtiden. Barn, hus och allt. Senare när vi fick veta att jag blivit med barn så blev vi såklart överlyckliga, allt kändes/känns så rätt och det kunde inte ha kommit lägligare. Tiden var perfekt.

Som jag sa så var Simon planerad, så vi gick och väntade på att min mens skulle utebli. Väntan kändes lång måste jag säga då man ville det så otroligt mycket. Plötsligt så hände det, mensen kom inte och vi var snabba med att göra ett gravtest redan dagen efter. Både jag och Mattias klev upp tidigt för att testa då det är bäst att ta i morgonurin. Känslan när vi väntade på det efterlängtade strecket var obeskrivlig. Lyckorus i stort kan jag säga att jag kände. När det andra strecket visade sig på stickan stod vi bara och tittade på varandra, och i både mitt och Mattes ansikte kunde man skåda ett stort och lyckligt leende vilket följdes av en stor och mysig kram. Känslan var mäktig, jag och Mattias skulle bli föräldrar till ett litet kärleksbarn. Vi skulle bli en familj!

Ska jag vara ärlig så tror jag att det är för stort för att man riktigt ska förstå vad det är som händer. Jag kommer ihåg första kontrollen vi var på hos vår barnmorska Elisabeth, vi skulle äntligen få lyssna på bebbens lilla hjärta. När jag låg där på sängen och vi fick höra Simons hjärtljud så blev allt genast mycket mer verkligt. Jag hade en bebis där inne, ett litet hjärta som slog inom mig. Den känslan går inte att beskriva. Graviditeten, förlossningen och tiden efter är det bästa som någonsin har hänt mig/oss. Simon är vårat allt. ♥ Han är vårt lilla mirakel.



(klicka på bilden för större)



Ultraljud i vecka 16


Gosiga magen i vecka 26!


Var som tjockast på vårat bröllop :)


Här hade jag väldigt ont, till slut skrek jag efter lustgas och bedövning.
Vi hade måånga timmar kvar...
Mattias hjälpte mig genom varenda värk!


Efter en lång och jobbig förlossning fick vi äntligen pussa på vår skatt!
Tänk att det var så värt varenda värk flera gånger om!!!



Nu har vi två blivit tre! En trygg och kärleksfull familj ♥
Simon älskar vi mer än allt annat på denna jord! Så efterlängtad och älskad från första stund.








Hoppas att jag svarade på det du funderade över Julia, annars så får du skriva igen. :) Det gäller förresten alla ni andra läsare också, kom gärna med förslag på vad jag kan skriva om. Det blir så mycket roligare för mig att skriva när jag vet att jag skriver om det som intresserar er. Tveka inte att komma med frågor. Om allt mellan himmel ochj jord. Ha en underbar dag! :)





Smakportioner

Tänk att Simon snart är 5½ månad, förstår inte vart tiden tar vägen. Det går så himla fort, kan man få pausa lite? :) Nu när han blir 6 månader så räcker inte bröstmjölken längre, utan vi behöver kompletera med riktig mat. Jag har hela tiden sagt att jag vill amma in i det längsta, och så kommer det bli. Trots att Simon snart ska börja med annan mat så tänker jag ändå fortsätta amma. Både för att det är så otroligt mysigt och för att både jag och Mattias dras med allergier. Då är det bra för Simon att amma länge för att kanske få slippa sådant. Han har faktiskt börjat få smaka saker med oss, bara för att det är så roligt att se hans minspel. Banan var en riktig höjdare, såg jätte gott ut! Nu till veckan ska vi nog börja ge honom någon tesked potatis blandat med bröstmjölk innan amning. :) Ska ta och stänga ner nu, får se vad dagen har att erbjuda, idag får jag gosa med båda mina grabbar, för Matte är ledig. ♥

 

Har läst igenom den här boken om mat för spädbarn.
Bra att ha läst så man inte stoppar i de små fel saker.
Det är ju en del saker i matväg de inte ska äta första året.


Vad tomt det kommer bli nu när alla julsakerna ska bort nästa vecka föresten.
Kom att tänka på det när jag donade på i köket. Nej, ett tag till får det allt vara kvar. :)
Tomtar m.m. kan vi plocka bort, men stjärnorna är så mysiga att tända på kvällarna.



Framkallning

 

Nu håller jag på att framkalla massa foton så jag får pyssla på med fotoalbumen.
Fotografier sätter jag så stort värde på, det är ju så roligt att ha kvar och så mysigt att kunna ta fram ett album och sitta och titta i. Ska fortsätta pyssla på nu medan Simon sover gott i soffan bredvid mig. Har bäddat ner honom i vår nya ulliga filt från Boom. Den är så gosig!

 

Simon den 13e November sover skönt i mammas och pappas sängen. ♥


Kvällsbilder

Vi gosar på här hemma :) ♥ Ska inte skriva så mycket mer ikväll.
Ska stänga ner och mysa vidare med grabbarna mina innan det blir sängen.
Hoppas att ni också har en fin kväll!

 


En av alla julklapparna

Jag fick en jätte fin kalender av mamma, pappa och syrrorna i julklapp.
En personlig almanacka som de har fixat på internet. Mitt namn och en bild på mig pryder pärmen. Så gulligt gjort. Det finns gott om plats i den att skriva ner det man vill och känner för. Jag använder den både som en liten "dagbok" och för att skriva ner allt viktigt att komma ihåg. Toppen bra för mig som älskar att skriva och ha ordning på saker och ting. Roligt att spara och ha kvar senare.  Omtyckt julklapp!

 




Storkillen

Just nu har vi en baby på vift här på vardagsrumsgolvet. Han ligger inte längre på täcket. Kan ju säga så här, Simon stannar inte längre kvar på den plats vi lägger ner honom på. Hihi ;) Så duktig mammas lillskatten! ♥


Skön Söndagskväll

Simon sover gott i sängen sin. Nu blir det film för mig och Matte, Inception ska vi se. :) Mysa i soffan och äta gott. Lillprinsen får också vara med sedan när han vaknar för att amma. Efter det blir det sängen för honom igen så han får sova för natten. :) Trevlig kväll bloggen!



Simon för någon vecka sedan. Finast! :) Vi älskar dig!


RSS 2.0