Lördag :)

Simon och jag klev upp tidigt imorse och lät pappa och lillebror sova vidare. Det blev en seg start på den här Lördagen. Jag sitter fortfarande och myser i morgonrocken vid frukostbordet medan lillskatten leker. Jag som egentligen aldrig har varit så mycket för te började gilla det med lillebror i magen. Sedan dess har det hållt i sig. Så gott att starta morgonen med någonting varmt! :)
 
Älskar helgerna då hela familjen är lediga tillsammans. Då njuter jag som allra mest. ♥ Jag tror dagen ska få fortsätta i samma tempo som den har startat med. Bara ta den som den kommer och se vad som hittas på hör oss. :) Solen skiner ju iallafall där ute, så om den beslutar sig för att stanna kanske vi tar oss ut på en lång barnvagnspromenad med barnen och stannar till vid lite lekparker. :) Vi får se.
 
Önskar er alla en jätte fin och mysig helg i alla fall. Njut varje sekund!
 
 

Våren är äntligen här!

Barnen var helnöjda i det härliga vårvädret som dagen bjöd på. Elias sov jätte gott i vagnen sin i flera timmar när vi väl kom till "Omma" och Simon tyckte inte alls att det var någon dum idée att hoppa i vattenpölar och fika krämbullar intill husväggen. Mammas lille hjälpreda tog även tag i tvättning av Volvon. Välbehövligt må jag då säga! Kanske vi passar på att ta den invändigt också om vädret är lika fint imorgon. (;
 
Simon sover sedan två timmar tillbaka och nu ska Elias få lite mat innan det blir sängen för honom också. Sedan är det jag som kryper upp i soffan tillsammans med världens finaste karl! (: Vi tänkte titta på några avsnitt av "112 Aina". Både Matte och jag älskar "Karatefylla". Skrattar så vi kiknar fast vi har sett avsnitten så många gånger! Det är tydligen samma tokar som är med i denna serie så jag hoppas att den är lika bra!  (;
 
Godnatt bloggen!
 
 

Tisdag

Idag skiner solen för fullt där ute! Ska ta och packa in mig och grabbarna i bilen nu. Fara och
handla lite gofika och hälsa på mormorn tänkte jag. Idag vill vi ut och leka, sitta i solen vid husväggen,
fika och bara mysa. ♥
 

Måndag

Nu sover mammas småtroll middag en liten stund innan vi ska ta en promenad bort till mormor.
Nu när jag har lite tid för mig själv ska jag börja skriva på en förlossningsberättelse tänkte jag.
Så förhoppningsvis kanske den dyker upp här på bloggen ikväll. (:
 
Mammas Småtrollen låg i sängen och myste länge imorse.  

Bebistid och sömn

Imorse var det en trött mamma som Simon fick dra upp ur sängen. Undra varför han alltid ska ha upp mig före sin pappa för? :) "Mamma, kliiii upp nu!" Haha sötnosen min. Andra lillskatten våran är däremot väldigt duktig på att lägga dövörat till när storebror väl har vaknat. Han ligger helst länge om mornarna och bara myser och drar sig under täcket. Morgontröttare bebis får man då leta efter. Men så är det ju nu. Han mest bara sover och äter på dagarna. Vakenstunderna har väl i och för sig blivit lite längre än i början och han är mycket mera med nu. Jollrar och ler. :) En riktig liten goknopp som för det mesta alltid är nöjd och glad. Är han hungrig dock kan han bli riktigt förbannad och ta ton, då ska det helst ske på sekunden faktiskt. ;)
 
Han sover ändå väldigt mycket just nu både på dagarna och nätterna, så ibland tror man att han fått någon typ av sömnsjuka... :) Jag kan absolut inte klaga på nätterna i alla fall. Sover gott, äter vid 23 och sedan är han uppe och äter vid 4 tiden igen, men somnar snabbt om igen vid bröstet. Han kräver ju mycket sömn nu som liten, men vi är inte riktigt vana vid detta då Simon hade kolik de första 3-4 månaderna. Mammas lillskatten som hade så ont, det knep i magen och nästan ingenting hjälpte. Allra helst om nätterna :( Som förälder var man så förtvivlad över att inte kunna göra så mycket... Kommer aldrig glömma våra desperata barnvagnspromenader kl 3 på nätterna. Det enda som hjälpte. Simon har alltid varit en glad och nöjd bebis han också de stunder då han inte hade ont. Och på dagarna var det bättre i magen, så mycket av sömnen togs igen då. När knipet väl försvann vid 3-4 månaders ålder bara vände allt! Då fick vi en go och glad liten Simon på heltid. Jag ser det ju såklart ändå som mysiga och fina minnen den första tiden, även fast jag helst velat att han hade sluppit det onda. Det var ju bara Simon, Mattias och jag då så vi kunde ju rätta våra rutiner efter Simons. Sova när han sov m.m. Värre blev det väl för Matte när han började jobba igen efter 6 veckor. Men kolik eller ej så lever man ju ändå i den där bebisbubblan som nyblivna föräldrar då rutiner m.m. inte kommit till rätta ännu. 
 
På något sätt ställde jag in mig på att vi skulle få en till bebis med kolik. Så ni kan ju förstå vad konstigt det blev när vi fick en liten som bara sover, sover och sover. Äter, bajsar och somnar om igen. Det är alltså så här det egentligen ska vara? Vi som trodde att alla småbarnsföräldrar var ute och promenerade med barnvagnen om nätterna. ;) Jg är hur som helst så otroligt tacksam över att Elias är så nöjd som han är. Nu när man har två gograbbar att ta hand om och lite mer att göra här hemma. :) 
 
Nee, vad säger ni? undra om man ska ta och fixa till sig och försöka ta sig ut idag. :) Solen skiner ju för fullt där ute! Får se vad som hittas på, det enda jag vet är att den ska spenderas på bästa sätt. Tillsammans med min älskade familj. ♥ Kram på er och ha en jätte fin Söndag allihop!
 
 
En supertrött Elias vid 8 tiden imorse. "Snälla, bara 5 minuter till?"

Härnösand

Elias sover gott i vagnen medan mamma sitter på matematikföreläsning. Känns som att mitt huvud redan är på väg hem efter en heldag med föreläsningar. En halvtimma kvar av denna skoldag, sedan får vi åka hem till pappa och storebror!
 

Svar på kommentar

Fick en kommentar på förra inlägget angående om jag fortfarande ammar Simon. :) Tror jag skrev det lite tokigt där i inlägget som lätt kan missförstås! :D Bra att du sa till, fel skrivet av mig! Nej det gör jag inte. Jag slutade amma honom när han var 8 månader för att han helt enkelt blev mer intresserad av att ta flaskan då. Så det blev ett bra och naturligt avslut för honom. I inlägget menade jag såklart att jag la mig och ammade Elias. När pappa sedan tog honom kröp jag ner med Simon igen. Så nu ammar jag bara Elias och det kommer jag göra in i det längsta precis som jag gjorde med Simon. (:
 

Mysig kväll

Ikväll har lille Elias varit med mamma på studieträff på Universitetet. Trött bebis som han är så sov han hela tiden. När vi väl kom hem hade storebror precis krypit ner i sängen. Ammade där en stund sedan kröp jag ner igen medan Elias gosade med pappa. Passade på att mysa med Simon in i det längsta. :) Han sa att han ville sova på min mage. Så där låg han i min famn medan jag smågungade honom. Precis som vi brukade ligga när han var en liten bebis. Förstår inte vart tiden har tagit vägen... när blev han så stor?
 
Simon är inne i en period just nu då han oftast vägrar både pussar och kramar från sin mamma. Tror att det har blivit som en rolig grej nu bara för att jag så gärna vill ha! :) Märks att han vill se våra reaktioner i mycket som han gör just nu. Ikväll hade han i alla fall sparat både pussar, kramar och "näsgnugg" till mig. Så då gäller det att passa på att tjuva åt sig så mycket det bara går så man klarar sig till nästa gång. ;) Elias har jag såklart också snott en massa sånt av. ;) Mysigaste som finns! Så ikväll kommer jag somna hur gott som helst. Lycka ♥
 
Mamma älskar er till stjärnorna och tillbaka! flera gånger om...

RSS 2.0