Bärsjal vs Syskonvagn

Godmorgon sköna Söndag! Denna morgon startar vi med en rejäl sovmorgon och glass. Känns inte som att förkyldningen går åt rätt håll. Varje morgon vaknar man med mindre och mindre röst. Envis den ska vara då!
 
Här hemma har vi ett litet dilemma för tillfället som vi inte vet hur vi ska lösa riktigt nu innan lillbäs kommer. Eller, vi har snarare beslutsångest när det kommer till barnvagn. Det här är ju verkligen jätte svårt! Vi har redan två barnvagnar här hemma, men frågan är om vi ska köpa en syskonvagn nu istället när lilleman kommer. Vi skulle behöva en just nu, men den stora frågan är hur länge till behöver vi det egentligen? Simon är 2,5 år och ännu för liten för att gå längre sträckor och heldagar i birsta. Det är inte alltid så roligt att lyssna på mamma och pappa och gå åt samma håll, ganska så mycket testning just nu och dessutom så sover han fortfarande middag vissa dagar. Men som sagt, det är en tidsfråga och snart kanske han inte ens vill sitta i vagn längre? Vi har i alla fall fastnat för antingen en Babytravel eller en Brio dubble wave. Någon av er läsare som har erfarenheter av en sådan eller någon annan syskonvagn? Hur länge kan barnen sitta i dem och hur otympligt är det egentligen? Tycker att alla syskonvagnar man tittat på känns gigantiska. :)
 
Har även funderat mycket på att använda de två vagnarna som vi redan har och köpa en bärsjal/sele istället. Vill fortfarande kunna erbjuda Simon vagnen om vi far och strosar i t.ex Birsta eller om vi far på utflykter. Att vi då kan ta med oss antingen båda vagnarna eller en vagn och bärsjalen om Simon blir trött och vill sitta eller sova en stund. Det är ju ett alternativ det också. :) Dessutom tycker jag att det verkar vara så mysigt med bärsjal och bära barnet tätt intill sig. Har dock ingen erfarenheter av det bärhjälpmedlet.
 
Någon av er som har ca 2½ år mellan barnen och känner igen sig i denna problematik? :P Skulle behöva lite tips isåfall! :) Hur skulle ni ha gjort? Blir det bärsjal för oss har jag redan räknat bort bärsele. Har förstått att bärsjalen är bäst både för den som bär och för barnets rygg m.m. :)
 
 
 

Kommentarer
Postat av: SuzieQ

Vi hade bärsele till Izabelle den lilla tid som Lucas ville åka vagn innan han slutade åka vagn

2013-01-06 @ 11:11:36

2013-10-17 @ 20:18:24
Postat av: Anonym

Har ni kolla närmare på den som fanns på Barnens Hus ?? eller så köper ni en ny fin fräch vagn till lillbäs:) Simon kan ju ha den blåa vagnen ..men då måste du ha hjälp om du ska iväg med båda :) är lite besvärligt en kort tid ..ja vet :))


Svar: Ja men vi tycker att den verkar så otymplig när den är så lång. Känns som man är ute och går med ett tåg eller nått. ;D men vi har däremot beställt en ny sittvagn nu som kommer passa båda prinsarna utmärkt. (: Det får vara lite bök och pusslande i början. Men den här vagnen kommer vi kunna använda så mycket längre än en syskonvagn känns det som. (: Helnöjd! Ska dessutom ha kvar en av de andra vagnarna så är det bara ta med sig två så kan båda åka. När jag inte far ensam förståss (:
None None

2013-01-06 @ 13:23:30

2013-10-17 @ 20:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0