Fredagsmys

Äntligen är Fredagen här och hela familjen är ledig tillsammans. ♥ Även fast jag är låång mammaledig med småskatterna och dagvillare än någonsin så längtar jag fortfarande efter helgerna när Matte också får vara ledig. (: Nu sover prinsarna våra gott i sina sängar efter ett skönt kvällsbad tillsammans och mys framför tvn. Vi har varit på språng hela dagen så nu blir det till att mysa ner sig. Det blir nog kanske en film. (:
 
Önskar er en jätte fin helg!
 


Godnatt :)

Har suttit och fixat med en massa kort nu en stund. Knäpper så mycket så det blir till ett enda evighetsgöra. :D Framkallar hur mycket som helst. Så roligt. :) Lägger ner för ikväll nuoch kryper ner i sängen. Så sjukt trött! Hittade en skitsnygg bild förresten som Matte någongång har tjuvknäppt på mig. Haha trött och tärd mamma! Ja vad gör man inte när det blir för trångt i storsängen... Då är nästan spjälsängen bättre ibland. ;) Bjuder på den och säger godnatt till er alla fina! Undra om jag hinner nå kudden innan jag slocknar? ZzZzzz... 
 
 

Am i wrong?

Startar dagen här hemma med en underbar låt och lika underbar video. ♥ Blir så glad av den. :) Nu ska jag och pojkarna ta och duka fram frukosten. Blåbär med mjölk bla. Mmmm (: Stod och rensade blåbär till klockan 1 inatt... Haha ögonen gick i kors på mig till slut. Men nu har vi några påsar i frysen. Ska tillbaka någon dag och plocka mer tror jag. Godmorgon på er förresten och ha en jätte fin dag! Njut av låten en stund också. (: 
 
 
 

Bärplockning

Idag packade jag, prinsarna och deras mormor in oss i bilen och for till sommarstugan. Min mormor och morfar var också där och efter en stund kom även min syster Gina och hennes pojkvän Linus. :) Vi fick en jätte mysig dag med sol, värme och fika på gräsmattan. Vi packade även med oss gummistövlarna och plockade med oss massa blåbär och svartvinbär hem att frysa in. (: Så gott! Svårt att slita sig när vi väl börjat plocka och Simon såg helt ljuvlig ut runt munnen! Haha Sötnos! Det är sådana här dagar jag kommer sakna när väl snön kommer... Hoppas på fler soliga dagar så vi kan åka ut dit mer och verkligen krama ur det allra sista av sommaren! ♥
 

 


 "Jag ska plocka igelkottar (kottar) istället mamma!"

 
 

Elias förlossningsberättelse Del 2.

Klicka här om du vill komma till Del 1 av förlossningsberättelsen. (:
 
 
Mattias kom äntligen springande mot bilen, lyfte ur mig och hjälpte mig in genom akutmottagningens dörrar. En sköterska stod beredd där inne med en rullstol som jag fick sätta mig i medan Mattias parkerade bilen. Hon sa att barnmorskorna var på väg ner men Mattias var så stressad att han tog tag i rullstolen och började gå mot förlossningen ändå för att möta upp dem. På vägen dit mötte vi två barnmorskor och en undersköterska som var beredda med en väska för att kunna förlösa mig i ett rum nere på akuten...

 

Eftersom att vi kommit halvvägs till förlossningen fortsatte vi dit. Väl där rullade de in mig på ett förlossningsrum. Nu var klockan 01:10 och jag blev inskriven. Det hjäpte mig av med alla kläderna och drog på mig en sjukhusskjorta. Jag var kissnödig och förklarade för dem att jag inte vågade gå på toaletten nu för rädslan av att få en värk mitt i allt. De sa att jag kunde gå och om en värk kom skulle jag ta djupa andetag. Därefter fick jag lägga mig i sjukhussängen för att bli undersökt av en jätte gullig barnmorska som hette Cathrin. Hon konstaterade att jag var öppen hela 8 cm!!! Helt otroligt vad fort allting gick nu jämfört med förlossningen med Simon. Jag fick beröm av dem att jag gjort ett sånt bra arbete på hemmaplan. ”Va?” Jag som inte hade haft en enda värk innan det hela satte igång hemma i sängen för lite över en timma sedan nu. Jag som hade varit på vift hela dagen. Jag hade bara haft mina vanliga sammandragningar, den onda foglossningen och trycket neråt. Nu skulle två barnmorskor och en undersköterska (samma buska som var med under Simons förlossning.) vara med mig under resten av förlossningen. Det stod en kille där inne också. De berättade för mig att han jobbade inom ambulansen och skulle vara med i utbildningssyfte. Visst tänkte jag... Annars hade jag nog tyckt att det varit obekvämt men nu ville jag mest bara få hjälp och ta mig genom det här.

 

Samtidigt som Cathrin undersökte mig där nere gick vattnet. Den känslan kände jag så väl igen från Simons förlossning. Det började forsa och jag kände hur det blev alldeles varmt i sängen. Det är så himla häftigt hur kroppen fungerar egentligen! Hur mycket får det plats där inne egentligen? :) Barnmorskan kunde se att fostervattnet var mekoniumfärgat. Det var alltså lite grönt på grund utav att Elias hade bajsat i det. Tydligen väldigt vanligt men det klassas ändå som en högriskförlossning. Hon vill sätta en CTG skalp (en nål) på Elias huvud för att kunna se hur han mådde under förlossningens gång. På Simon satt de också en sån nål för att det blev tidig vattenavgång och risk för infektion. Så jag visste precis vad de skulle göra.

 

Nu var klockan halv två och värkarna kom fortfarande var annan minut. Det gjorde så fruktansvärt ont och barnmorskorna försökte hjälpa mig så gott de kunde genom att visa hur jag skulle andas och slappna av i axlarna. Lättare sagt än gjort, men det var guld värt att de fanns där och hjälpte mig. Störtsta hjäpen var ändå att få ha min Mattias bredvid mig. ♥ Cathrine tyckte att vi kunde börja med lustgasen om jag ville ha det. Egentligen inte... jag hade så dåliga erfarenheter av den ifrån Simons förlossning. Jag mådde bara dåligt på den och det hela slutade med att jag stod och tokgrät. Jag gav det ändå en ny chans nu och så här i efterhand är jag så glad att jag gjorde det. Lustgasen kom att bli min bästa vän där inne nu de närmsta timmarna. (Haha! Någon dag efter förlossningen hade jag så otroligt ont i näsan. Kändes precis som att jag hade blivit slagen där. I själva verket var det utan tvekan gasmasken som fixat denna blånäsa. I panik hade jag i timmar hållit den alldeles för hårt emot ansiktet då jag inte vetat vart jag skule ta vägen under värkarna.) Den här gången var jag hur som helst väldigt nöjd med lustgasen. Fick mig en härlig fylla och det var skönt att fokusera på att trycka emot masken och koncentrera mig på andningen under värkarna. Tror till och med att jag låg och skrattade mellan värkarna där ett tag? :D Haha lagomt lullig med värkar som man tror kan döda...

 

.

Kl 02:00 visade CTG att Elias mådde bra där inne. Jag däremot kämpade mig genom värkarna som kom varannan minut. Mellan dem försökte jag vila inför nästa som skulle komma. Det kändes så intensivt... Cathrine såg hur ont jag hade så hon frågade om jag ville prova akupunktur. ”Hahahah skojjar du med mig eller?” var ungefär min allra första tanke. Jag som har svimmat av att ta stick i fingret. Men jag han ändra mig på bara några sekunder och bad om att få dem. ”Gö vad ni vill med mig bara ni hjälper mig från att gå av på mitten!!!” Nu efteråt skrattar jag så gott åt hela grejen. Där låg jag i förlossningssängen med 26 nålar instuckna i mig. Längst ner på magen där jag hade som ondast under värkarna och någon/några instuckna på mitt huvud. 26 nålar i hon som har världens sprutfobi. Fast jag måste ändå erkänna att jag blivit botad så mycket det bara går nu efter graviditeterna då de hållit på och stuckit i mig ofta. Graviditeterna har minst sagt varit nyttiga för mig. Men lite roligt att de får göra vad som helst med en när man har så där fruktansvärt ont. Man vill bara ha hjälp... När hon var färdig fick hon upp mig med gåbordet för att Elias skulle sjunka ner mer. Det hade inte hänt så mycket sedan vi kom in. Att bara ligga var inte det effektivaste, så där stod jag med gåbordet och gungade fram och tillbaka med mina höfter under värkarna. Efter en ond värk kommer jag ihåg att jag berättade för en av barnmorskorna att "det här är det absolut värsta jag någonsin varit med om... men ändå vill jag göra om det flera gånger om!” De skrattade och sa att de nog aldrig hört någon säga så, oftast lät det tvärt om. ”Aldrig mer!”. :) Jag menade det verkligen. Att föda barn måste vara det allra häftigaste en människa kan vara med om. Utan tvekan! Barnmorskorna försvann iväg ett tag och kvar med mig var Mattias och ambulanskillen som satt och pratade. Jag blundade, bet ihop, kved och näst intill grät mig genom värkarna. Jag höll koll på CTG kurvorna på skärmen och så fort vi såg att magen började krampa ihop tänkte jag ”Åh neej nej nej nej, ännu en värk att ta sig igenom.” Samtidigt som jag visste att den värken även skulle bli en värk mindre tills att vi skulle få hålla om vår älskade lilla skatt.

 

Under varje värk när magen krampade kände jag hur akupunktur nålarna stack rakt in i magen på mig. Så de gjorde tyvärr mer ont än gott. Cathrin fick ta bort dem då jag fick så mycket ondare av dem. Efter en halvtimma med gåbord fick jag äntligen lägga mig ner igen. Fortsatte att kämpa på i 25 minuter liggandes på höger sida. Jag behövde gå på toaletten och kissa igen så jag får hjälp med det. Fortfarande gruvsamt då jag var rädd för att få en värk på toaletten. Vilket jag har för mig att jag också fick. Klockan 03:20 skrev barnmorskan detta i min journal. ”Mycket goda värkar med 2 minuters intervall. Diana har stått upp i RA bordet, varit och kissat. Andas i lustgasen, dock smärtpåverkad. Normal CTG. Vid VU ingen progress på 2 timmar trots goda värkar och olika lägen, mestadels stående.” Hon undersökte mig och tydligen hade det inte hänt något mer sedan jag kom in. Elias hade inte sjunkit ner något mer. Nu kände jag hur värkarna bara blev allt intensivare och ondare där jag låg i sängen. Jag skrek och grät mig genom dem och sa till slut mellan gråten att jag inte orkade mer... jag fick knappt någon tid att vila emellan så hela jag var i panik och orkeslös. Då beslutade Cathrin att de skulle lägga en spinalbedövning på mig så jag fick vila. Värkarna var kraftigare och intensivare nu och det kunde dröja innan Elias ville komma ut.

 

Halv fyra kom narkosläkaren in. Jag fick försöka sätta mig på sängkanten och luta mig mot undersköterskan som höll om mig genom värkarna. Hon andades med mig och jag fick krama om henne hur hårt jag ville. Samtidigt tröck jag lustgasen mot mitt ansikte i panik. Jag kände mig helt borta av den och rummet snurrade. Det var svårt att vara stilla när hon skulle sticka in nålen i ryggen på mig, så hon blev nästan irriterad på mig till slut. Efter några försök fick hon till det. Sedan fick jag lägga mig ner igen. Jag ångrar inte en sekund att jag gick med på att ta spinalbedövningen, den var mer än effektiv vill jag lova! Där låg jag och tappade mer och mer känseln i min kropp. Till slut hade jag ingen känsel alls från axlar och neråt. Som att jag inte hade någon kropp alls där nere. Läskigt men oj vad skönt det var efter allt kämpande och all panik. Nu kände jag hur mina ögonlock blev tunga. Vi såg att kraftiga värkar kom på skärmen, men jag kände ingenting. Höll på att somna. Efter en stund kom docktorn in. De tyckte att det var för lite aktivitet där inne så de beslutade om Laktat. Hon tog ett blodbrov från Elias huvud för att titta mjöksyran. Precis samma gjorde de med Simon under hans förlossning. Elias mådde i alla fall bra där inne. Vilken lättnad att få höra det efter oron att något är fel!

 

 

Klockan 04:24 tycker barnmorskorna att jag borde ändra läge så att det skulle hända något. De fick upp mig på alla fyra. Hissade upp ryggen på sängen så jag stod på knä och höll i mig i sängkanten. Där stod jag och kollade in skärmen och såg hur värkarna kom och gick. Kände ingenting så spinalen fortfarande värkade. Nu väntade jag på att känna det där trycket neråt. Lite lustig känsla ändå. Där stod jag på alla fyra tillsammans med två barnmorskor, en buska, ambulanskillen, doktorn och Mattias runt om mig. Alla var kvar och stod tysta och bara tittade på skärmen tillsammans med mig. Länge... Mattias frågade om det var lugnt ikväll och det var det tydligen. Det var bara jag som var inne och redo att förlösas. En lugn natt för dem med andra ord. Så de ville vara där inne med mig. De var så nyfikna på lillkillen där inne. Klockan 04:40 började jag känna mer tryck neråt och känslan av att vilja göra nummer två. Jag visste att det var den känslan som vi hade väntat på hela tiden. Till slut blir det så kraftigt att de får runt mig liggandes på vänter sida. De hörde att jag låg så när Simon kom. Så det kändes bra för mig att få göra samma även denna gång. Klockan 04:55 börjar krystvärkarna och jag kan inte längre stå emot. De förklarade för mig att jag skulle lyssna på kroppen och trycka på när en krystvärk kom men om de sa att jag skulle hålla emot så skulle jag istället för att krysta andas med små korta andetag i stället. Jag gjorde precis som de sa av rädslan att spricka annars. Tillsammans tog vi oss igenom det sista. På slutet kommer jag ihåg att jag skrek ”Neeeeej det går inte!!!!”. De sa åt mig att krysta samtidigt som de drog i Elias. Känslan är obeskrivlig och jag kände igen det från förlossningen med Simon då jag skrek precis lika dant! Tänk er att de försöker dra ut honom och du själv känner att det kommer spricka... Men det gjorde jag inte och i samma stund hör jag honom skrika och jag får upp världens finaste lilla skatt på mitt bröst.

 

Kl 05:07, ögonblicket vi aldrig någonsin kommer glömma! :) Nu fick barnmorskorna stöka på med sitt och göra precis vad de ville med mig för både jag och Mattias var helt upptagna med att pussa och titta på Elias. Det gick inte att släppa honom med blicken! Underbara älskade lilla skatt. Du och storebror är det bästa som någonsin har hänt mamma och pappa. För er kommer vi alltid att göra ALLT! Ni går alltid först och det kan ingenting i världen någonsin ändra på. ♥♥♥ Vi älskar er!  

 

Här var Elias 1 timma gammal. En frisk och kry liten pojke på 53 cm och 3994 gram.


Solig Torsdag (:

Skön morgon då jag fick ligga och sträcka på mig med smågubbarna ända till halv 10! Välbehövligt.:) 
Nu ska vi ta och laga iordning lite lunch så vi kan kila ut i solen sedan. ♥
 
  

Elias 6 Månader

 
♥ Nu kryper Elias för fullt och har kommit på hur han ska flytta både händer och knän. Saktamen säkert tar han sig mellan rummen här hemma. :) Trots att han är ganska stadig kan man inte lita helt på honom då han rätt vad det är sätter sig, vinglar till och ramlar bakåt.
 
♥ Precis allt ska inspekteras. Varenda liten pinyl här hemma. Får han syn på någonting spännande sätter han fart och kollar in det. Så slår han lite med lillhanden på den och tar upp och smakar. Allt ska in i munnen. Håller just nu på att rensa bland Simons alla leksaker. Nu måste vi ställa alla de mindre sakerna på hög höjd när vi har en sån här farlig herre i farten!
 
♥ Så fort Elias får syn på storebror skiner han upp som en liten sol. Det märks vad han ser upp till Simon. När de sitter tillsammans brukar de busa. Då härjar Elias upp sig själv, viftar med armerna, låter glad och skrattar. Busungar. :)
 
♥ Elias som alltid har sovit bra har nu kommit in i en period då han sover lite sämre. Känns inte som att det blir många timmars sömn om nätterna då han vill amma och helst ligga och använda mina bröst som tutte. På dagarna kan det ibland bara bli snabbsovningar på kanske 20 minuter. Oftast för att storebror är där och pillar på honom.
 
♥ Idag när han kröp runt här hemma stannade han till flera gånger och ställde sig upp på fötterna istllet för på knäna med rumpan rätt upp. Ser så gulligt ut! 
 
♥ Häromdagen när vi precis hade klivit upp hittade vi Elias ståendes i spjälsängen på vingliga ben medan han blåhöll sig i spjälornar. Så nu är det färdiglegat ska ni veta. ;)
 
♥ Efter förra Bvc besöket började vi med smakportioner då viktkurvan visade att han behövde lite mer än bara bröstmjölk. Nu äter han gröt till frukost och även ett till mål om dagen, antingen middag eller lunch. Ibland ammar jag också efteråt beroende på hur mycket han har ätit. Vill inte gå för fort fram för lillmagen hans heller. Amma vill jag fortsätta med så länge jag kan. :) Matglad kille är han i alla fall som blir helt ivrig när man sträcker fram skeden. (:
 
♥ Nu har Elias storlek 68 i kläder.
 
♥ Ingen tand har kommit än, han fortsätter tugga på sina händer och allt han får tag. Dreglar så tröjorna blir alldeles blöta. För mig gör det ingenting om han blir lite senare med första tanden som sin bror var. Tror det underlättar amningen en aning. :D
 
♥ Älskar vatten och blir nästan förbannad på oss när vi tar bort nappflaskan när han äter. (: Gott.
 
♥ Nu när han var 5 månader började han säga "Baba". Han säger också "hlala" ofta medan han räcker ut lilltungan sin. Nu har han även börjat låta helnöjd när han ligger i sängen sin ibland. "Ööööuuu" Eeeeeee" med mjuk och nöjd röst. (: Då mår han gott!
 
♥ För några dagar sedan tuggade han mycket på tungan sin. Såg nästan ut som han satt med tuggummi i munnen. Haha så gulligt!
 
♥ Nu börjar det bli jobbigt att få på ny blöja och byta kläder. :) Vill hellst inte ligga kvar många sekunder på rygg och kämpar på allt vad han kan för att komma runt och sparka ur benen ur byxorna man försöker få på. ;)
 
♥ När vi pussar honom på halsen eller i sidan av revbenen skrattar han gott. Kittlig och älskar att busa. (: Kan aldrig finnas skönare skratt än när de är så här små. Lättroad är man också! (; Hihi.
 
 
Har säkert glömt att skriva ner hur mycket som helst. :) Men jag får väl ta och fylla på allt eftersom jag kommer på i så fall. Huga, så liten men kan så mycket! Älskade lilla charmtroll. Så nyfiken på precis allt! ♥ 
 
 
 

Hemmapyssel

Idag är vi lite trötta och sega så vi har en skön mysdag här hemma. (: Vi pysslar på och donar. Simon har hjälpt mamma att borra upp boklisten i lekrummet. Han som älskar böcker har hur mycket som helst. Fint att få upp älsklingsböckerna på väggen så här. Resten får åka tillbaka i bokhyllan. Det tar sig sakta men säkert där inne, men än är det inte klart. (: Har så mycket ideer, så vi får ta det lite pö om pö. Älskar verkligen det nya golvet och färgen på väggarna till. Man blir alldeles lugn av att komma in där. Så ljust jämfört med hur det var innan. Trots de vita väggarna så tyngde stengolvet ner hela rummet tycker jag. Men det golvet gjorde sig grymt bra inne i hallen istället till de ljusgrå väggarna. Helnöjd!! Nu ska vi ta och borra upp ännu en hylla där inne och ta ett varv med damsugaren medan mini sover. Blir nog att vi kilar ut sedan efter vi ätit lunch, solen verkar ju titta fram med jämna mellanrum. :) Ha en fin Onsdag! ♥   
 

Sommardag

Jag tror bestämt att sommaren har kommit tillbaka! :) Jag som fick höstkänslor när jag tittade ut häromdagen... Idag blev det i alla fall mys hemma hos min mamma och pappa för hela familjen. Matte hjälpte min mormor och morfar om också var där med bilen, grabbarna myste ute på gården och lekte med grannflickan en stund. Det syns så väl vad Simon tycker att hon är fin... sött (: Sedan blev det surströmming. Första för iår, som jag längtat! Egenskördade tomater och potatis som vi drog upp till. Mmmm... (: En riktigt skön och mysig dag fick vi. Nu ska jag smyga in och krypa ner. Hela family sover. (: Blir snabbsovning för mig nu så jag hinner sova lite innan det är dags att nattamma. Elias sover oroligt om nätterna just nu och vaknar mycket. Men det är nog bara en period som med allt annat. ♥
 
Godnatt till alla er som kikar in här! (:
 
 
 

I'm covering my ears like a kid
When your words mean nothing, I go la la la...
 

Det kan ju inte alltid få gå problemfritt.

Efter en timmas skrivande var det dags att spara ett lååångt inlägg om förlossningen. Så försvinner precis all text när jag skriver in rubriken... blogg.se ni måste skämta med mig??! Bryt ihop och kom igen, eller vad säger man? Det blir alltså ingen förlossningsberättelse ikväll. Gör ett nytt försök imorgon om jag har tid. *Suck* Ska ta tag i det snabbt i alla fall för jag vill få in den i Elias bok sedan.
 
Nu har jag ammat och bäddat ner Elias igen. Så nu ska jag ta med mig älsklingen och krypa ner. Det kommer nog inte dröja många sekunder innan jag sover gott. Ska bli så skönt att få krypa ner under täcket nu. Godnatt!:)

<3

Mattias är och tränar och grabbarna sover sedan någon timma tillbaka. Så nu när jag inte har någonting alls för mig ska jag passa på att börja skriva på fortsättningen av min förlossningsberättelse. (: Så fort jag skrivit färdigt lägger jag upp den. (: Har precis läst igenom jornalerna från förlossningen för att få lite hjälp med tider m.m. då tidsuppfattningen är sådär mitt i all smärta. (: Nostalgi att få läsa det barnmorskorna har skrivit. Längtar tillbaka! <3 

Lördagkväll

Ledsen för dålig uppdatering här inne. Har tänkt skriva, men inte blivit av bara. Det har varit fullt upp här hemma med renoveringen bland annat. (: men nu är vi färdiga. Så bilder kommer snart. ;) Idag har vi strosat runt på Serlånger hela familjen. Så mysigt och vi fick med oss massa fint hem. Var även dit igårkväll med mamma. :) Blir inte något längre bloggande ikväll så jag kan visa er imorgon vad som fick följa med hem. Trött i både kropp och knopp nu. Ska smyga in och kolla till småprinsarna som sover gott och stjäla lite pussar. Sedan ska jag ta och krypa upp i soffan med älsklingen. Tända ljus, choklad och film. Så nu mår man! Hoppas att ni också har en härligt mysig Lördag. Njut allt som går! ♥
 
 

Renovering

Godmorgon bloggen! (: Idag hänger verkligen regnet i luften. Sitter fortfarande och myser vid bordet efter frukost. Simon tittar på sommarlovsmorgon och Elias ligger och arbetar på golvet. Tänk så mycket det finns att utforska, varenda liten fläck ska spanas in. Han har precis fått i sig banangröten som han älskar! Matglad liten kille. Smakportionerna går verkligen jättebra. ♥ Snart ska vi ta en sväng bort till birsta allihop och titta på golv, färg och tapeter. Äntligen ska vi börjar fixa i barnrummet! ♥ Nu kliar det i fingrarna att få fixa iordning alla de ideer man gått och klurat på. (; Simonbus är lika exter han. (:
 
 
 

En regnig Fredag kväll

Vilken mysig kväll. :) Regnet smattrar mot fönstren. Har längtat efter sådana här dagar när man kan greja på inomhus utan dåligt samvete att måsta ut i solen. Dessa dagar behövs också emellanåt. Idag har vi spenderat tid med fina vänner. Barnen har lekt i massor. Småfolket, vilket gäng! ♥ Ikväll donar och småpysslar jag på här hemma. Nu är det kliniskt rent i sovrummet och ny matta har rullats ut på golvet. Hyllan ovanför spjälsängen har också fått komma upp. Så nu sitter Elias alla gosedjur där. (: Har intagit liggläge i soffan nu. Blir inte fler knop ikväll. Funderar på en film med älsklingen. (:
 
Förresten... ser att ni har blivit ett gäng som brukar kika in här sedan jag tog upp bloggandet igen. Vad roligt! :) Kommentera och skriv gärna en rad om ni har lite tid över. Bloggandet blir så mycket roligare då! (: Ni gör som ni vill men skulle bli så glad för lite tips. Vad vill ni läsa/se mer/mindre om? Hoppas ni får en underbar helg allihop! ♥
 
 

Torsdag (:

Idag har Simon varit med farmor hela dagen medan Elias och jag har tagit det lugnt här hemma. Bakat och tittat på en film, Alfie. (: När Matte slutade jobbet for vi och åt middag hos farmorn. Simon hade busat på hela dagen och tvärdeckat i soffan när vi kom. :D Nu är vi hemkomna. Har bäddat ner Elias i spjälsängen sin med tutten och gosen. Ligger och lyssnar på hur han stökar runt. Så gör han alltid innan han somnar. :) Simon ligger nerbäddad bredvid mig och försöker somna medan jag bloggar från mobilen i ett kolsvart sovrum. Snart kommer Matte och kryper ner med oss. Ska ta och sova nu. Välbehövligt då en viss liten mini höll mamma vaken från kl 3 inatt fram till halv 7 då han lyckades få upp storebror också. :D 2 timmars sömn fick man, något tärd. Nu ska jag ladda om och hoppas på en hel natts sömn för imorgon ska vi iväg på lekdejt. :) Ska bli så roligt att få umgås med brudarna ett tag medan barnen leker och har skoj. Godnatt bloggen. ♥
 

Glädjebesked

Wooohoo! Glädjebesked från vågen. Nu är alla 18 gravidkilona borta plus lite till. Amning är underskattat. Denna herre äter upp mig. Får gå och dra upp jeansen hela tiden för att de glider ner... :D Trots att det är bäst att få ha dem på utsidan i sin famn så saknar man denna tid med mysiga sparkar och stök i magen. Tänk att mammas älsklingar har vuxit och utvecklats där inne!? Kommer nog alltid vara svårt att riktigt förstå... (:
 
Annars då? Jag har inte glömt bort bloggen om ni tycker det varit för lugnt här inne. Lovar :) Har bara tagit sköna utedagar med grabbarna mina nu när vädret varit så bra som det har varit. Sol, bad och mys på filtar i gräset. Det gäller att passa på nu innan hösten är här... Tar till vara på varenda dag med sol och värme nu!
 
Juli 2010 med Simon i magen innan bröllopet. ♥
Februari 2013 med Elias i magen. Samma dag som värkarna satte igång. ♥
 

Bvc

Imorse blev det en barnvagnspromenad bort till Bvc för hela familjen. ♥ Precis hemkomna efter att ha stannat till vid en lekpark på hemvägen. Läkarundersökning och helbesiktning av lilleman. Allt såg jättefint ut förutom att viktkurvan visade att det är dags att börja med lite mer än bara bröstmjölk. Så till middag idag tänkte vi prova ge honom lite mosad potatis blandat med bröstmjölk. Ska bli så roligt att få börja med lite mat nu. Tror inte det blir några som helst problem då han brukar smaska med lillmunnen när han ser oss äta. (: Annars så är det väl bara att invänta och se om han åker på någon feber till kvällen efter andra omgången med vaccin. Tårar kom det när det stack till i båda benen, men i pappas trygga famn gick det snabbt över. Våran bvc sköterska Kristine är verkligen toppen! Simon älskar att gå dit. Snart är det ju även hans tur att få gå på treårskontrollen. (:
 
 

RSS 2.0