Sista April

Ihh nu slutar Mattias jobbet, han fick sluta tidigare och gör helg nu. Längtar efter honom. ♥ Nu blir det till att fixa iording sig lite för snart ska vi hem till mamma och pappa på middag och äta grillat. Får se vad som händer ikväll, det lär nog bli majbrasa. Gosigt! Ta hand om er och ha en trevlig Valborg!


Strosing

Nu ska jag fara och hämta mamma så ska vi fara och strosa lite i Birsta (:
Och äta frukost på Ikea, mysigt ;D


Vecka 28 (27+0)

Bebis
I vecka 28 är medelkroppslängden 38 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1200 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbyttor i livmodern. Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen.

Mamman
Du kan nu börja känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag. Brösten kan börja läcka mjölk nu också. Du kan använda bh-inlägg av ylle med lanolin. De är bättre än pappersinlägg.Skriv gärna en önskelista inför förlossningen. I den kan du skriva hur du vill att din förlossning ska gå till. Vill du kanske lyssna på din favoritmusik när du föder? Eller är det så att du vill undvika vissa smärtlindringsmetoder?

Pappan
Nu kanske du och din kvinna ska börja diskutera vilken typ av smärtlindring man kan få. En god ide kan vara att göra en förlossningsplan för att se vilka alternativ som finns. Forskning har visat att de kvinnor som haft med sin partner i förberedelserna och vid förlossningen får en mindre smärtsam förlossning med färre medicinska ingrepp.

Egna Tankar
Det har börjat komma mycket tankar kring vår förlossning nu. Jag är dock varken orolig eller rädd utan mer nyfiken. Jag ser fram emot det med spänning och vill ta allt som det kommer, helst utan smärtlindring. Skräckhistorier som man får höra lägger jag åt sidan, jag vill bilda min egna uppfattning när jag väl är där. Vi tar det som de kommer helt enelt, det måste ju ändå vara den bästa inställningen.

Jag mår fortfarande väldigt bra. Att revbenen spänns ut har jag fått känna på, det är inte så skönt, men det gör mig inget. :) Blir lite bättre om man är uppe och går. På tal om att gå så funderar jag på att börja motionera lite, ta promenader. Jag blir ju alldeles anfådd av att gå upp för en trappa. Inte så konstigt kan jag tycka ändå ioförsig då jag har gått upp hela 11 Kg! (: Och än är det inte färdigt.

Kort och gott kan jag avsluta med att säga att jag älskar att vara gravid! (: Underbart.

  
Orkade inte ta någon bild idag, så ni får en från förra veckan.:)
Nya bilder kommer sen!


Dagens Diss

Allvarligt? ^^ Nu kan man sätta på "fötter" på spjälsängen och få den att gunga bebisen. Det enda du som förälder behöver göra är att styra den med en liten kontroll? OMG. Snart behöver man inte göra någonting. (?) Nej, den här makapären tokdissar jag, tycker att det går för långt och att man tappar många mysiga stunder tillsammans med sitt barn. Det känns helt enkelt för slött och bekvämt tycker jag. Samma tycker jag om de elektroniska babysittrarna som också styrs av kontroller. Ser livsfarliga ut dessutom... :P

Men det är vad jag tycker, Vad säger ni? Hiss eller diss? :)

 

Home

Gud så roligt det var att träffa tjejerna igen efter sån lång tid. Saknat er (: Vi satt på Coffee House från kl 3 till halv 8. Cappuccino, kladdkaka och så otroligt mycket att prata om. Roligt att Sheryl blir kvar här uppe i Sundsvall över sommaren också. (: Det gillas.

Kom precis in nu i alla fall, Gina och jag har varit och handlat. Krossad Ananas. MMMmmmm ;) Sötis jobbar över ikväll men är snart hemma också. Då blir det god mat och en skön kväll som väntar. (: 


Cappuccino är väl bra gott det, eller hur? ;)


Fika på Stan

Så har Mattias åkt iväg på jobbet och jag är kvar här hemma med en ledig dag framför mig.
Jag ska möta upp Sheryl, Emelie och Elisabeth på stan senare för att ta en mysig fika ihop. Det ska bli så roligt att träffa er, det var ju så länge sedan nu!!! (: Ska bli kul att se hur stor Bettan har blivit också som ska ha bebis nästan samtidigt som mig. (: Nu är det bara solen som saknas idag, hoppas att den kikar fram (;

Ska ta och göra någon lunch nu innan jag ska börja fixa iordning mig lite gran. Ha en fin och härlig dag ni också söta läsare (:


Godnatt!

Ikväll är det slött här hemma :) Har ätit Piggelin till Andra avenyn nu jag efter att vi tagit en härlig dusch. Nu ska jag och söter slå igång en film. Imorgon får vi sova ut. Jag är ledig och Mattias jobbar de senare passet. Så vi blir vakna ett tag till (: Ska stänga datorn nu i alla fall och fortsätta njuta den sköna kvällen i soffan.
Godnatt (;


Nedsläckt och tända ljus har vi här ikväll (:


Hela handduken rörde sig när man låg i soffan.
Undra om bebben slog kullerbyttor där inne? (: Kvällspigg kan man lugnt säga i alla fall! (;


Skön Onsdag! (:

Jaja det var ju värt ett försök i alla fall. Lite hum om mina läsare har jag ju fått i alla fall. Tråkigt bara att jag endast fått kommentarer av kanske 5 % av alla er som går in per dag. Synd att ni resten verkar vilja vara anonyma. Men men ni är så välkomna här ändå allihop, roligt! :) Och tusen tack för de söta komentarerna från de som skrev!

Nu har jag precis varit och hämtat en Piggelin i frysen och ska fortsäta att titta på Lost ett tag innan jag sätter fart och donar här hemma. Det är en skön strosdag idag i alla fall eftersom att vi fick allt undanstökat på skolan igår och fick en ledig dag idag! (: Inte helt fel.

Mmmm vad gott det är med Piggelin. Har fått abstinens på glass nu tror jag.
Har hunnat med många fast sommaren knappt har börjat. ;)





Någon av er som är lika frälst av Lost som jag? Äntligen har säsong 6 dragit igång.


Filmkväll

Av alla mina läsare som jag har varje dag så har endast en varit in och gett mig en kommentar. Neee det var lite väl slött tycker jag. :) Släng iväg en kommentar nu när ni ändå är inne och läser. Nu tänker jag ha en liten hake på er, jag börjar skriva igen när jag fått veta lite mer om er :D hihih 

Nu ska jag och älsklingen gosa ner oss i soffan med fruktsallad och glass. Vi ska se på Avatar som vi hört massa gott om. Önskar er alla en god kväll också. Natti :) 


Söta Läsare

Såg att min besökarstatus har dragit iväg rejält och igår blev ett nytt rekord för mig. Kan inte förstå vilka ni alla är, även om jag gissar mig till vissa. :) Ni som läser min blogg får gärna slänga in en kommentar. Tyck gärna till också och ge mig råd om saker som ni vill att jag ska skriva mer om. :) Nu är jag nyfiken på er för det är ni som gör det roligt att skriva!

För övrigt så önskar jag er alla en skön och avslappnad helg. Nu är solen framme, så idag vill man knappast sitta inne! Vi får se vad dagen har att erbjuda ;) Sköt om er.




Mamma jeans

Nu har jag suttit och pluggat hela förmiddagen. :) Började på en gång jag vaknade. Så nu är allt som ska vara inskickat inne. Nu väntar en ledig helg från skrivande. På sin höjd att jag kolla igenom de muntliga redovisningarna. Hur som helst så har skoltankarna och skrivångesten som legat över mig försvunnit, som bortblåsta. Njut!!!

Mamma var precis här och hälsat på en stund♥. Hon hade varit och köpt ett par mammajeans till mig som jag inviger nu. Har inte haft jeans på hur länge som helst. Tusen tack älskade mammi. Vad fina dom är. :) Sitter mjukt och skönt åt magen också.

På tal om magen så växer den med tokfart nu. Vi hinner inte med. Den har passerat brösten för länge sedan. :) Vart ska detta sluta? Det är ju hela 13 veckor kvar. ;) Det blir nog en stor bebismage det här. Nu börjar revbenen göra ont också. Innan har jag haft ont när jag legat på sidan, men nu efter att ha suttit en längre stund och pluggat värker dom som tusan. Måste upp och röra på mig känner jag, jobbigt att sitta förlänge. Ingenting jag klagar över i alla fall måste jag tilllägga. Det är fortfarande så himla gosigt att bära omkring på lillskatten vår. :) Det bästa som finns! 

Sparkarna har blivit hårdare nu också och ibland kan man känna hur bebis spjärnar emot därinnne. Trycker till en längre stund med lillfoten och ibland är hela magen i rörelse då den håller på att vända sig därinne. Hur mysigt som helst! Nu medan jag satt och pluggade också så la jag handen på magen och kände någonting hårt sticka ut. Jag småbuffade på den tillbaka och efter en stund flyttade den på sig, sedan kom den hårda "knölen" tillbaka igen. Antingen så var det nog lillstjärten eller huvudet. Hih :) Det är ju så roligt nu när den börjar svara tillbaka och reagera på ljud m.m. Vi har insett att det är en kvällspigg liten bebis vi fått också. Varje kväll när vi lägger oss i soffan blir det full rörelse inne i magen. Då är den piggelin kan jag säga. :)

Aja ska ta och sätta lite fart. Måste röra lite på mig nu känner jag. Ska fräsha till mig lite innan Mattias kommer hem från jobbet också. :) Kram på er alla! 



Magen idag när vi går in i vecka 27. Här är de nya mamma jeansen! :)


Bebis mår bra! ♥

Så har jag och Mattias varit till barnmorskan våran till morgonen. :) Hon är så gullig, precis som en barnmorska ska vara! Idag blev det hur som helst lite stick i fingret, kolla blodtryck m.m. Allt såg jätte bra ut och jag ska fortsätta med blutsaft, leverpastej, jordgubbar och allt annat som ger mig den järn jag behöver. Sedan gick vi in och mätte livmodern som nu har vuxit otroligt sedan sist då den var strax under naveln. Nu var den långt upp över den. :)

Sedan kom det bästa av allt. Vi fick lyssna på lillhjärtat igen, man blir alldeles varm och berörd av de små snabba slagen. (: 132 slag hade den idag. Vi spekulerar såklart när det kommer till allt, det är ju så spännande! Trots att det är svårt att bedömma genom hjärtslag så sägs det ju att det är pojkljud. Förra besöket var det höga hjärtljud vilket sägs vara flickljud, sedan om man ska tro på det är en annan sak. :) Antagligen var bebis nyvaken idag och hade lägre puls. Den vaknade nog till då jag lade mig ner och barnmorskan började känna och klämma. Hon kunde känna var bebisen hade huvudet och var ryggen gick m.m. :)

Hur som hellst såg alllt jätte fint och bra ut, så nu känner vi oss lugna. Det är det allra viktigaste för oss, att du har det bra där inne och växer som du ska, det är bra att du tar för dig av det du behöver! ♥

Nu är alla de andra tiderna inbokade också hos barnmorskan ändra fram till förlossningen. Det blir allt tätare mellan gångerna nu så snart ska vi dit varannan vecka för att titta. Nu känns det verkligen som att den stora dagen inte alls är vidare långt borta! :) Längtan är stor!

Nu är Älsklingen på jobbet och jag har ledigt idag för att få lite tid till pluggande. Har skrivit genusuppgiften, så nu ska jag slänga in en maskin med tvätt och röja lite här hemma. Kram på er :) 


Magen idag :) Vecka 26.





Barnmorskan

Imorgon blir det sovmorgon för både mig och älsklingen. Klockan 10 bär det av till barnmorskan för att ta lite prover m.m. Hoppas att vi får lyssna på lillhjärtat igen också. :) ♥ Imorgon går vi även in i vecka 26 , vad fort det går! Nu har vi gjort 2/3 av graviditeten. :)

Ikväll har vi haft Mattias mamma och mormor här på god middag, tack för en trevlig kväll, alltid lika roligt! :) Dom åkte precis så nu blir det en dusch för oss och sedan soffan resten av kvällen innan det blir sängen, Godnatt. (:

 


Full fart på Bebis inatt

Åh vad gulligt det var inatt, blir alldeles varm när jag tänker på det. :) Då vaknade jag till av att Älsklingen min hade handen på magen och kände när Bebis sparkade där inne. Två av sparkarna var riktigt kraftiga berättade han. Hihi, så tydligen är det full fart där inne även när jag sover. (: Gos.

Det blev dock lugnare i magen då jag vaknat till. Antagligen var det våra röster som lugnade lillskatten. Sedan så somnade nog alla tre snabbt om. ♥



Jag älskar er båda så otroligt mycket! ♥
Det finns inga ord som är tillräckligt stora
för att förklara vad mitt hjärta känner! Mäktigt.


Picknick (:

Ja Söndagen bjöd på mysiga stunder kan jag lova. Älsklingen och jag for och handlade en massa goda saker och for sedan upp på Norraberget tillsammans med Mattes brorsa. Så där satt vi i solen och hade en skön och vårig picknick. (: Nu längtar vi till sommaren för då blir det fler mysiga picknickar! (: Så en skönare Söndag kunde det inte bli.

Nu har jag hur som helst precis kommit hem från jobbet. Stoppar i mig lite mat nu innan jag ska fara vidare igen till Alnö och träffa tjejerna. Sedan så kommer nog jag och Älsklingen hem bra precis samtidigt ikväll. Åh vad jag längtar, då blir det till att bara komma hem och mysa till det. ♥


Ha det fint! Kramar

Vandrar på små lätta moln

Nu blir det till att bege sig ut på balkongen och dona på lite gran. Kissarna är nog bra sugna på att följa med och njuta av solen där ute dom också, rena sommarvädret! ;) Sedan så får vi se vad dagen väntar med för härliga ting! En skön och fin Söndag väntar i alla fall tillsammans med älsklingen. ♥



Det är så många underbara, fina, roliga
och spännande saker som sker just nu.
Jag och Mattias är mitt i väntan på vårt älskade lilla mirakel,
vilket är otroligt stort för oss, det kan inte bli mer rätt än så här. ♥
Varenda dag, varenda liten spark eller rörelse tas tillvara på.
Dessutom kommer andra vackra ting hända till sommaren. :) *Hemligt*
Jag vandrar ständigt på små lätta moln och jag tänker inte komma ner.
Livet är underbart!


Jag älskar dig Mattias. Jag vill alltid vara nära dig!





Husdrömmar (:

Här går jag och Älsklingen i hus drömmar,
vad roligt det ska bli på Torsdag, då är första visningen! (:
Trots att vi är helt kära i huset så ska vi se till att vara tok kritiska. ;)

Det måste man nog alltid vara, hur perfekt och fint allt än ser ut.

På tal om huset så sitter jag och tittar på inspirerande inrednings bilder,
kolla in så gosigt och sött de har jgort i spjälsängen i detta rum! :) Sweet.








Lunch (:

Nu ska jag och söter åka iväg och äta en mysig lunch på ikea tillsammans innan vi drar och kikar på Marias lägenhet. Just ja, vi ska fixa en present till kalaset ikväll också! (:

Kram

Fredag (:

Vad skönt att allt slitet hår är borta nu.
Trivs hur bra som helst i den här längden. :)
Vad allvarlig jag ser ut på bilden förresten? hah.
orkar inte ta någon ny så det får duga. Kommer nog fler bilder senare. (:


Idag kör jag på det här svarta linnet från Vero Moda med vanliga svarta leggings till. :)
Har haft en liten typ av "spa" morgon idag. Ska fortsätta nu med att fixa naglarna. Få lite färg på dem :) Sen ska jag och älsklingen fara iväg och titta på Marias nya lägenhet kanske? Och sedan blir det kalas då Linus har fyllt år. Ha en fin Fredag alla fina läsare!

 


Uppklippt

Nu har jag kommit hem efter nästan 2½ timma hos frisörskan. Nu är jag ganska korthårig och är snäppet ljusare. (: Nu har jag axel långt och uppklippt hår, det känns så friskt och fint, allt det slitna håret är gone. (; Nu blir det myskväll med Älsklingen och Cimmen förresten så jag ska stänga ner datorn. Vi ska äta godis och spela GTA nu. ;) Så ni får ha en fin Torsdags kväll! kram

Frisörskan nästa

Nu sitter jag och äter köttbullar och mos med sylt och persilja (behöver allt jäärn jag kan få). Mattias är kvar på jobbet en stund och grejar med bilen våran och jag ska hoppa in i den andra och åka till Birsta strax :) Jag ska nämnligen åka till frisörskan och bli ompysslad. Som jag har längtat. (: Nu är båda rapporterna färdiga också, så nu är det ledighet ett tag! :) Wonderful!

Nu ska jag sätta fart så jag kommer iväg någon gång. (:


Rapportskrivning och en vaken bebis i magen! :)

Äntligen är jag färdig med ena rapporten, nu har jag bara en kvar på fyra sidor och sedan får jag vara ledig i Påsk! Tänkte försöka stöka undan även den idag, vilken lättnad i hela kroppen det blir när man har skrivit klart ett arbete så här.

Jag kom dock av mig lite gran för stunden då krabaten i magen verkar ha vaknat. :) Nu är det full fart där inne och jag kan inte slita blicken från magen min. Det är så roligt nu när sparkarna har blivit så kraftiga att man kan se på magen när den rör sig av sparkarna. Man riktigt se hur bebis sparkar till och rör på sig där inne. Jag är helt faschinerad och jag står fast vid att det är bland det mysigaste som finns!! Ska upp och gå lite nu innan jag fortsätter skriva. Det blev nog kanske lite tråkigt för bebis när jag sitter still så länge och skriver, jag gissar på att den vill att jag ska upp och gå lite gran. :)

Ha de!


Bild lånad från google.

RSS 2.0