Förlossningen, ctg, blodtryckfall och en välmående Bebis :)

Som sagt så hade jag en tid hos barnmorskan igår. Mamma följde med som sällskap ♥ (Tack så mycket, vad roligt!:)) Det hela slutade i alla fall med att vi hamnade inne på förlossningen och jag låg i förlossningssängen. Hehe! :) Så nu har man fått provligga den och sett sig omkring. Där tog i alla fall en barnmorska hand om mig och satte CTG. Där kunde hon se bebisens puls, min puls och sammandragningarna. Med den på satt jag i en timma för att de skulle se hur bebisen mådde.

Det hela började rätt dramatiskt. Barnmorskan satte fast plupparna och banden på min mage och han bara lämna rummet så blir jag kritvit i ansiktet och började frysa. Det stack i armarna och jag blev iskall och svetten rann i pannan och på magen. Mådde så fruktansvärt illa och sa till mamma att det kom från magen. Antingen skullle jag spy eller svimma där och då. Mamma fick tag på en spypåse och försökte hitta larmknappen mitt i all stress. Jag spydde och mamma sprang ut i korridoren och fick tag på en barnmorska. Så kom hon in och höjde upp mig en aning. Antagligen så hade hon lagt mig för platt så allt tröck på min stora kroppspulsåder. Usch vilken otäck känsla, det blev ett blodtrycksfall. Hon tyckte också att jag hade en konstig färg i ansiktet så hon försvann iväg och hämtade en sockerdricka till mig. :)

När allt kändes bättre lämnade hon mig och mamma där inne igen. Vi hade fullt upp med att titta på skärmen, på alla mina sammandragningar och på bebbens hjärtljud. Det var full fart i magen, så till slut började bebis sparka på ploppparna på min mage så det blev ibland bara ett streck där på hjärtljuden och nollställde sammandragningarna. Hihi, busunge! :) Det bara sprakade i apparaten när den höll på att sparka där inne. 

Enligt läkaren så mår bebis jätte bra där inne och mina svullnade fötter är inget tecken på havandeskapsförgiftning som tur är. Så nu kan man vara lugn. Sammandragningar får jag titt som tätt vilket betyder att den tränar sig inför förlossningen. Vad det känns nära nu. :) Vi fick veta att bebis även var fixerad nu också, så den har lagt sig tillrätta med huvudet nedåt i väntan på att komma ut. Bebis puls låg på 144 i medel, men den pendlade upp och ned under den här timmen vilket är ett tecken på att den mår bra. Pulsen var ända upp till 160 nått vissa gånger, när det var som mest med aktivitet i magen. :) hihi. Något förhöjt blodtryck hade jag men det var ändå inom ramen för att vara bra, så de skulle hålla lite extra koll på mig när det gällde det. 

Så nu är det vila och stödstrumpor som gäller för att se om det blir bättre. Måste erkänna att strumporna hjälper att få ner svullnaden, nu kan jag i alla fall gå. :) Det allra viktigaste är ändå att bebis mår bra sen struntar jag i resten. :) Det är det viktigaste för oss! Och tänk, snart ligger jag där i sängen igen med Matte vid min sida. Vad vi längtar efter att få hålla om dig bebis!


Bild lånad. Så här såg det ut när de satte CTG på mig. :)

Nej ni, nu ska jag kila bort till mamma. Det blir nog en heldag ute i solen, vilket underbart väder det är där ute! Kanske man kan få lite färg. :) Ha en skön och solig dag alla bloggläsare!


Kommentarer
Postat av: L

mysigt :) de går fort, ännu fortare när dom kommit till världen. och större längtan kan man inte ha :)

2010-06-10 @ 17:19:46
URL: http://lillrauta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0