Elias Förlossningsberättelse ♥

Den 19 Februari 2013, Tisdag.
 
Några kvällar tidigare var jag på Ica Maxi ensam och handlade med foglossning och tryck neråt. Då slog det mig att jag kanske borde börja bli nojig för att vattnet faktiskt kan gå. Vad skulle jag göra om vattnet gick där mellan frysdiskarna? Ensam bland alla främmande människor... Antagligen skulle jag väl få en chock och söka upp en skurmopp för att städa efter mig. För att sjunka genom jorden hade ju inte direkt fungerat. :) Även om alla såg min kula till mage och min bredbenta gångstil att det snart var dags är det väl ingenting man vill vara med om när man far iväg på egen hand. Så där och då insåg jag att jag kanske borde hålla mig inne och undvika ensamma shoppingturer. Tror nog att jag var lite extra nojig bara för att vattnet gick ute på statoil i Gärde när jag väntade Simon. Därför var jag väl medveten om att det kan hända vart som helst och när som helst. När man minst anar det.
 
Idag höll jag hur som helst på att klättra på väggarna och var så sugen på en strosardag i affärer. Jag bestämde med mamma och syster att vi skulle fara iväg på Erikshjälpen och kika lite bara för att komma ut ett tag. Så jag utmanade ödet och packade in mig och Simonbus i bilen. Skulle vattnet gå stod jag i alla fall inte ensam där i en stor pöl mitt i affären. Trots att det bara var två dagar kvar till beräknad förlossning (Bf: 21/2-2013) så fixade jag shoppingrundan utan vattenavgång. Vi for hem till mamma och pappa därefter och myste på. Cimmen agerade fotograf med sin systemkamera och tog en massa fina bilder på mig, magen och Simon. Jag ville föreviga magen då den snart skulle vara ett minne blott. När jag sedan fick se bilderna blev jag nästan full i skratt vad stor den var. Det såg ut som att jag stod och höll upp magen. Nästan som att jag skulle behöva ett stödhjul på den där fram för att kunna gå. Så kändes det i alla fall nu mot slutet då det var som tyngst. (; Senare på kvällen när Mattias kom hem från jobbet vid 7 tiden stressade jag iväg till Granlo för att ha studeiträff. När vi hade pluggat färdigt fick jag en kram och en klapp på magen av Elin i tron om att hon inte skulle hinna få se tjockmagen igen. Och se så rätt hon skulle ha! (;
 
 
I bilen på väg hem från Granlo kom jag på att jag hade glömt att lämna tillbaka ett minneskort till Cim som jag hade lovat att göra innan studieträffen. Det glömdes helt bort i all stress. Så på motorvägen hem ringde jag till mamma och sa att jag skulle komma förbi med den till henne. När jag kom dit var kvällsfikat framdukat så jag blev kvar en stund och bara myste. Vid 23:30 hoppade jag in i bilen igen och for hem till älsklingarna mina. Simons farfar var och hälsade på och satt i soffan tillsammans med Mattias, så jag gick in och la mig på sängen med kläderna på en stund. Jag låg och tittade på min älskade lilla Simon som sov så gott i sin säng. Jag kan verkligen ligga och titta på honom i timmar. Älskade lilla skatt. ♥ Vissa kvällar nu på slutet av graviditeten hade jag haft täta sammandaragningar med ett starkt tryck neråt så att det ilade till. Varje gång hade jag trott att det var något på gång, men det hade det inte varit. Även nu ikväll kom sammandragningarna med jämna mellanrum där jag låg på sängen.
 
Klockan hade nu hunnat bli 24:00 och plötsligt kände jag hur det började värka till i magen under sammandragningarna. Det liksom brände till i både mage och rygg samtidigt som det krampade ihop. Jag kände igen känslan från förlossningen med Simon, nu var det utan tvekan värkar på gång! Jag sa ingenting till Mattias och Tord utan låg kvar där i mörkret på sängen och började klocka värkarna. De kom var femte minut och blev bara starkare och starkare för varje värk som kom. Till slut kom en värk som jag fick blunda och bita ihop under. Tjugo minuter hade jag legat där inne och nu var det bara tre minuter mellan värkarna. Tre minuter som de vill att det ska vara när man far in, så jag ropade lite panikslaget på Mattias innifrån sovrummet och sa att det var dags. Förvånad kom Matte in till mig. Jag skyndade mig in i duschen för att jag verkligen ville duscha av mig innan vi for in. Mattias tyckte att jag nog borde skynda mig lite. Jag ropade åt honom när värkarna kom inifrån duschen så att han kunde fortsätta att klocka dem. Nu kom värkarna var annan minut och jag började känna ett tryck neråt. Både jag och Mattias blev stressade så han skyndade sig att ringa in till förlossningen. De sa åt oss att fara in på en gång! Mattias sprang och hämtade bilen medan Tord hjälpte mig på med strumpor och skor. Han skulle stanna kvar och vara med Simon. Med onda värkar hjälpte Mattias mig ner för alla trapporna och sedan var vi på väg in till förlossningen. Äntligen skulle vi få hålla om vår älskade lilla skatt, nu var det inte lång väntan kvar!
 
Eftersom att vi hade babyskyddet hemma hos min mamma och pappa var vi tvungen att fara förbi där först. Mattias sprang in och hämtade det medan jag satt kvar i bilen och andades genom värkarna. Mamma sprang ut och gav mig en kram, sen blev det bråttomt in. Jag började känna ett kraftigare tryck neråt nu och känslan av att vilja göra nummer två. Jag kom ihåg från Simons förlossning att krystningsvärkarna är på gång då. Med panik i ögonen sa jag hejdå till mamma. Jag kommer så väl ihåg vad rädd jag var för att jag skulle behöva börja krysta i bilen och inte hinna in. Väl utanför akutmottagningen körde Mattias bilen nästan fram till dörren. Han frågade mig om han kunde springa in och säga till dem och fick ett nickande tillbaka. Medan han var inne försökte jag ta mig genom onda värkar. Jag kunde knappt sitta så jag andades och grät mig genom dem. Hela magen krampade ihop och brände. Mattias var inte borta länge alls, men för mig kändes det som en evighet... En kvinna kom och gick förbi utanför bilen medan jag väntade. Hon tittade in i bilen och frågade om det gick bra. Antagligen såg hon paniken i ögonen på mig och hur gråtfärdig jag var. Hon gav mig ett lycka till och fortsatte sedan gå. Då kom äntligen Mattias springande mot bilen och lyfte ur mig och hjälpte mig in genom akutmottagningens dörrar. En sköterska stod beredd där inne med en rullstol som jag fick sätta mig i medan Mattias parkerade bilen. Barnmorskorna var på väg ner men Mattias var så stressad att han tog tag i rullstolen och började gå mot förlossningen ändå för att möta upp dem. På vägen dit mötte vi 3 barnmorskor beredda med en väska för att kunna förlösa mig i ett rum nere på akuten.
 
 
Jag får nog tyvärr säga att fortsättning följer. (: Jag börjar få kramp i fingrarna nu. Ska ta mig tid till att fortsätta skriva imorgon igen. ♥ Hoppas att ni alla har en fin kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0